Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Financial Times: Ofertele publice iniţiale au atins în 2017 cel mai ridicat nivel de după criza financiară

criza

Bursele din întreaga lume au atras în 2017 cel mai ridicat număr de oferte publice iniţiale care au avut loc după criza financiară globală, relansarea activităţilor în Statele Unite şi numărul record al tranzacţiilor de acest tip din China temperând îngrijorările referitoare la scăderea interesului companiilor pentru listarea pe pieţele de capital, relatează Financial Times.

În 2017, aproape 1.700 de companii s-au înscris la burse, cu 44% mai multe comparativ cu 2016 şi cel mai ridicat număr după 2007, potrivit datelor firmei de analiză a pieţei dealogic.

Sumele atrase de companii prin aceste listări au atins o valoare cumulată de 196 de miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel după 2014, din care 25 de miliarde de dolari au fost atrase de compania chineză de comerţ online Alibaba, anunță News.ro.

În Statele Unite, companiile au atras 49 de miliarde de dolari, sumă dublă comparativ cu cea de 24 de miliarde de dolari obţinută în 2016.

În Europa, listările au crescut cu 40%, iar în China au marcat un număr record.

Conform datelor companiei de consultanţă Ernst &Young, peste 400 de companii s-au listat la bursele din Shenzhen şi Shanghai.

În SUA, creşterea medie de 23% a acţiunilor listate prin oferte publice iniţiale în 2017 nu depăşeşte cu mult avansul de 20% al indicelui S&P 500, potrivit Renaissance Capital, care administrează fonduri ale căror activităţi se concentrează pe oferte publice iniţiale.

Acţiunile Snap, proprietara aplicaţiei Snapchat, care a efectuat cea mai mare ofertă publică din acest an, sunt tranzacţionate cu 10% sub preţul ofertei publice.

Pirelli a revenit la bursă cu o ofertă publică de 2,8 miliarde de dolari, dar acţiunile grupului italian au obţinut un preţ aflat la nivelul inferior al intervalului prevăzut în prospect, iar în primele săptămâni după listare au scăzut.

Alte oferte publice lansate spre sfârşitul acestui an au generat câştiguri modeste pentru investitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.