Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare în zona Valea Nirajului, judeţul Mureş, în valoare de peste 20 de milioane euro

wallpaperflare.com
euro bancnota

Compania AQUASERV a anunţat, luni, că a semnat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene contractul de finanţare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare în zona Valea Nirajului - judeţul Mureş, în valoare de peste 20 de milioane euro.

"În data de 17 octombrie 2022, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, s-a semnat contractul de finanţare pentru 'Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, în perioada 2014-2020 - Zona Valea Nirajului. UAT Crăciuneşti, UAT Acăţari, UAT Bereni, UAT Măgherani', finanţat din fonduri europene. Proiectul, care urmează să fie implementat în perioada 2022 - 2023 de Compania AQUASERV S.A., are o valoare de 109.630.412,70 lei (fără TVA) şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat şi 2% bugetul local. Cofinanţarea de 6% este asigurată de către Compania AQUASERV S.A.", a precizat compania AQUASERV, într-o postare pe Facebook.

Obiectivul general al Proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii de apă în 4 comune de pe Valea Nirajului - judeţul Mureş, mai exact Crăciuneşti, Acăţari, Bereni şi Măgherani, în vederea îndeplinirii obligaţiilor stabilite prin Tratatul de Aderare şi Directivele Europene, potrivit Agerpres.

"Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei peste 8000 de locuitorii din 19 localităţi aparţinând celor 4 comune, care cu ajutorul acestei investiţii vor avea acces pentru prima dată la sisteme publice de alimentare cu apă potabilă de calitate, din sursă sigură. Practic, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apă a populaţiei din localităţile incluse în proiect, va creşte de la 0 la 100,0% în urma implementării proiectului", a precizat AQUASERV.

Contractul a fost semnat de către Marcel Ioan Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Peter Ferenc, preşedinte Consiliului Judeţean Mureş, din partea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară - ADI Aqua Invest, şi Sipos Levente, director general al Companiei AQUASERV S.A.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.