Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanțări de 12,5 milioane de lei pentru proiecte culturale ce vor avea loc în perioada iunie-noiembrie

uauim.ro
decoratie / Ordinul Meritul Cultural

Administraţia Fondului Cultural Naţional a lansat sesiunea II/2020 de finanţare a proiectelor culturale ce se vor derula în perioada 1 iunie - 15 noiembrie 2020 şi care are un buget de 12,5 milioane de lei, potrivit news.ro.

Bugetul alocat acestei sesiuni este distribuit pe 11 arii tematice: arte vizuale, teatru, muzică, dans, artă digitală şi noile media, intervenţie culturală, educaţie prin cultură, promovarea culturii scrise, proiecte cu caracter repetitiv, patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial.

„Elaborarea priorităţilor de finanţare şi stabilirea plafoanelor de finanţare pe fiecare dintre cele 11 arii tematice vin în întâmpinarea unora dintre propunerile exprimate de operatorii culturali, pe care membrii noului consiliu AFCN i-au întâlnit în cadrul consultării publice din 21 februarie. Ţinând cont de timpul scurt avut la dispoziţie, ne-am propus să analizăm strategia de finanţare şi să operăm o serie de modificări ale grilei de evaluare pentru sesiunea de finanţare din septembrie”, a transmis într-un comunicat Horea Avram, preşedintele Consiliului AFCN.

Noutatea acestei sesiuni este aceea că sunt propuse câte cinci priorităţi pentru fiecare arie tematică, din care operatorii culturali vor putea alege trei. „Precizăm că, în cazul în care un proiect ar putea acoperi toate cele cinci priorităţi, va trebui să aleagă doar trei, care vor fi punctate de evaluatori”.

Consiliul a decis, de asemenea, creşterea plafonului de finanţare pentru aria intervenţie culturală la 70.000 de lei.

Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii II/2020 sunt disponibile online, pe afcn.ro.

Aplicaţia online va fi deschisă până pe 30 martie 2020.

Cei interesaţi să se implice ca evaluatori trebuie să îşi înscrie candidatura pe afcn-experti.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.