Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda înăspreşte restricţiile pe fondul unui număr record de contaminări cu COVID-19

SAZ Bike
lockdown

Finlanda va impune noi restricţii sanitare în lupta împotriva propagării coronavirusului în capitala sa Helsinki, au anunţat joi autorităţile, după înregistrarea unei rate record de infecţii zilnice în ţară, relatează AFP.

Începând cu 20 august, la Helsinki şi în împrejurimi, evenimentele în spaţii închise vor fi limitate la 25 de persoane, iar cele în spaţii deschise la 50, a anunţat joi Agenţia administrativă regională pentru sudul Finlandei.

Deşi rata incidenţelor în Finlanda s-a numărat printre cele mai scăzute în Europa în cea mai mare parte a crizei sanitare, numărul cazurilor înregistrate a crescut în ultimele săptămâni, atingând miercuri un record de 1.024 noi infecţii, potrivit Agenţiei de sănătate publică TH , informează Agerpres.

Ţara nordică de 5,5 milioane de locuitori a înregistrat peste 115.000 de infecţii şi 995 decese din cauza COVID-19, varianta Delta fiind la originea a 90% din noile infecţii, conform THL.

În acelaşi timp, campania naţională de vaccinare rămâne în urma majorităţii ţărilor UE, cu numai 40% din populaţie complet vaccinată, o situaţie care se explică în special prin intervalul dintre două doze - trei luni - mult mai mare decât în alte părţi pentru a putea injecta o primă doză cât mai multor persoane.

''În situaţia în care acoperirea vaccinală este încă incompletă şi multe persoane nu au primit nici prima doză sau chiar niciuna, riscul de contaminare gravă este în continuare prezent'', a declarat Pasi Pohjola, purtător de cuvânt al Ministerului finlandez al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă. ''De aceea, restricţiile vor fi menţinute'', a adăugat el.

Noile cazuri înregistrate în ultimele zile vizează în principal persoane tinere şi nevaccinate, a indicat THL, care precizează că 'presiunea asupra serviciilor de sănătate rămâne mare'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.