Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda nu cedează la presiunile Kremlinului: 60-70% din populație susține aderarea la NATO

www.positive.news
Helsinki Finlanda

Ministrul finlandez pentru afaceri europene, Tytti Tuppurainen, a afirmat vineri că este "foarte probabil" ca Finlanda să-şi depună candidatura la NATO, ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, transmite AFP.

"Este foarte probabil, dar decizia încă nu a fost luată", a precizat Tuppurainen pe canalul britanic Sky News. Ea a adăugat că "finlandezii par să fi luat deja o decizie şi există deja o majoritate enormă în favoarea aderării la NATO". Sprijinul pentru aderare, care stagna la 20-25% de câteva decenii, aproape că s-a triplat, ajungând la 60% şi chiar 70%, potrivit celor mai noi sondaje.

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a atenţionat vineri că aderarea Suediei şi Finlandei la NATO va avea „consecinţele cele mai nedorite” și Rusia va fi nevoită să ia măsuri de securitate, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Aceste ţări "trebuie să înţeleagă consecinţele unei asemenea măsuri", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus, Maria Zaharova, într-un comunicat. "A fi membru NATO nu le poate întări securitatea naţională. De facto, (Finlanda şi Suedia) vor fi în prima linie a NATO", a adăugat Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.