Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlanda spune că a informat Rusia cu privire la deteriorarea gazoductului submarin Balticconnector dintre Estonia și Finlanda

theprint.in
balticconector

Finlanda a informat Rusia cu privire la ancheta sa cu privire la deteriorarea pe 7 octombrie a gazoductului submarin Balticconnector dintre Estonia și Finlanda, a declarat miercuri ministrul finlandez de externe, scrie news.yahoo.com.

Ministrul de Externe Elina Valtonen a declarat într-o conferință de presă că Rusia nu a cerut ajutorul Finlandei pentru a investiga deteriorarea unui cablu de telecomunicații rusesc care a avut loc în aceeași noapte.

Compania de stat rusă Rostelecom a declarat marți că un cablu de fibră optică care leagă Sankt Petersburg și exclava Kaliningrad din Rusia a fost avariat în același timp în care o navă chineză a trecut peste el și că reparațiile sunt acum în curs.

Alte două cabluri de telecomunicații din zonă au fost, de asemenea, deteriorate cam în același timp.

Poliția finlandeză a declarat că investighează dacă vasul de containere înregistrat în Hong Kong, NewNew Polar Bear, a avariat conducta trăgându-și ancora peste fundul mării, dar nu a ajuns la concluzia dacă a fost un accident sau nu.

Ancora a fost găsită ulterior lângă conductă și a fost recuperată de anchetatorii finlandezi.

Incidentele au evidențiat vulnerabilitatea cablurilor și conductelor marine într-un moment în care temerile de securitate sunt mari din cauza războiului din Ucraina. Anchetatorii nu au stabilit încă cine a fost responsabil pentru aruncarea în aer a conductelor de gaz Nord Stream ale Rusiei de sub Marea Baltică anul trecut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.