Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlandezii care treceau granița să alimenteze și să cumpere alimente de la ruși, lăsați fără vize (presa finlandeză)

suedia finlanda rusia

Polițiștii de frontieră ruși revocă vizele pentru cetățenii finlandezi care călătoresc în Rusia pentru a-și alimenta mașinile și a cumpăra alimente, notează sâmbătă ziarul finlandez Helsingin Sanomat. Informația a fost preluată de principalele publicații din Rusia.

Potrivit ziarului, câteva zeci de astfel de cazuri au avut loc la punctele de control de frontieră Vaalimaa și Nuijamaa pe 11 și 12 mai.

Ziarul notează că finlandezii călătoresc în Rusia pentru cumpărături și benzină cu vize de afaceri cu intrări multiple, obținute prin intermediul centrelor private de vize. La rândul lor, conform legislației ruse, astfel de călătorii nu constituie o călătorie de afaceri, dar cu toate acestea, autoritățile ruse au închis ochii până în prezent, subliniază ziarul.

În februarie, Finlanda a început să construiască o "secțiune de probă" a unui gard de trei kilometri la granița cu Rusia, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Imatra. Gardul în construcție va fi echipat cu sisteme tehnice de control. Prima etapă a construcției, pentru care guvernul finlandez a alocat 6 milioane de euro, ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul lunii iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.