Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finlandezul Kimi Raikkonen a fost ales pilotul zilei la Abu Dhabi: a fost ultima sa cursă de Formula 1

Sky Sports
Kimi Raikkonen

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen, a fost ales duminică ''Pilotul zilei'' de către fani la Marele Premiu de la Abu Dhabi, la ultima sa cursă din Formula 1, transmite Reuters, informează Agerpres.

Cursa a avut în prim plan duelul dintre Max Verstappen (Red Bull) şi Lewis Hamilton (Mercedes) pentru titlul mondial, câştigat după o luptă pasionantă de pilotul olandez.

Raikkonen, 42 ani, de la Alfa Romeo, campion mondial cu Ferrari în 2007, a petrecut 19 sezoane în Formula 1 şi a luat startul în 349 curse.

Din cauza unor probleme tehnice, Raikkonen a fost nevoit să abandoneze la jumătatea cursei de pe circuitul Yas Marina.

''A fost plăcut să văd atât de mulţi oameni care şi-au arătat aprecierea astăzi, chiar dacă nu a mers aşa cum am sperat. Aşa sunt cursele, uneori lucrurile eşuează, dar rezultatul de astăzi nu influenţează ceea ce simt eu faţă de cariera mea. Sunt fericit să trec la o viaţă normală, aştept cu nerăbdare asta'', a declarat Raikkonen, care a părăsit standurile alături de soţia şi copiii săi. El a ocupat locul 16 în clasamentul piloţilor din acest sezon, cu zece puncte.

În ancheta pentru ''Pilotul Zilei'' din rândul fanilor, finlandezul a strâns 48,2% din voturi, fiind urmat de mexicanul Sergio Perez (21,5%), pentru modul loial în care l-a ajutat pe Verstappen în cursă.

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, a primit 10,9% dintre voturi, iar Max Verstappen, noul campion mondial, doar 7,6%.

Verstappen (Red Bull), în vârstă de 24 de ani, a cucerit primul său titlu de campion mondial la Formula 1, învingându-l pe rivalul său Lewis Hamilton (Mercedes) chiar în ultimul al tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, care a pus capăt sezonului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.