Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiorentina cere pedepsirea Atalantei, după ce patronul clubului a fost victima scandărilor rasiste

Seria A
Fiorentina

Fiorentina a cerut intervenţia autorităţilor publice pentru a pedepsi scandările rasiste a căror victimă a fost proprietarul său, Rocco Commisso, la meciul cu Atalanta Bergamo, scor 1-0, din campionatul Italiei, relatează AFP.

Într-un comunicat de presă, directorul general al clubului, Joe Barone, denunţă un „episod ruşinos” şi o „situaţie inacceptabilă”.

Potrivit presei italiene, Rocco Commisso, născut în Calabria, în sud, înainte de a migra la New York, unde a făcut avere, a fost ţinta cântecelor care îi batjocoreau originile din sudul Italiei, informează News.ro.

Într-o ţară foarte împărţită între nordul industrial şi sudul defavorizat, sloganurile şi cântecele care vizează locuitorii din Mezzogiorno sunt considerate acte de „discriminare teritorială” şi judecate cu seriozitate, la fel ca şi actele rasiste.

"Am fost martorii unui episod ruşinos, nu al unui singur individ, ci al unei întregi tribune”, scrie Barone, de asemenea italo-american. "Ne-am luptat cu rasismul în America şi astăzi, aici, în Italia, trecem printr-o situaţie inacceptabilă”, continuă el, spunând că este „dezgustat” de ceea ce s-a întâmplat in tribunele stadionului din Bergamo, un oraş din nord.

El cere intervenţia Ligii Profesioniste de Fotbal dar şi a guvernului şi a Comitetului Naţional Olimpic (Coni). „Ne aşteptăm la măsuri dure”.

În august, chiar clubul Fiorentina a fost amendat cu 15.000 de euro în urma scandărilor unora dintre susţinătorii săi care cerut o erupţie a Vezuviului, vulcanul de lângă Napoli, principalul oraş din sud şi, ca atare, ţinta principală a „discriminării teritoriale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.