Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Voi face tot ce ţine de mine pentru ca Bucureştiul să aibă trei unităţi medicale noi. Vor fi achiziţionate şi 300 de locuinţe pentru medici

digi24
gabriela firea

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit cu managerii a 17 spitale aflate in administrarea Municipalitatii, care au luat concursul de ocupare a posturilor de manager, pentru a semna contractul de management, conform legii, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Lovitură pentru un GREU din fotbal: Va rămâne PE DRUMURI, după ce a fost executat silit

"Va felicit pentru rezultatele obtinute la concurs si ma bucur ca putem sa ne continuam impreuna proiectele pe care le-am inceput in urma cu un an si jumatate, de cand am preluat mandatul de Primar General. Doresc sa va asigur inca o data ca domeniul sanatatii reprezinta pentru Municipalitate o prioritate clara, fapt care se reflecta de altfel si in bugetul pe care l-am alocat anul acesta: 111 milioane de euro. Comparativ cu bugetul anilor precedenti 2016 şi 2017, (in care bugetul a fost de aproximativ 44 de milioane de euro si respectiv 53.4 milioane euro), bugetul anului 2018 este aproape dublu. Ne dorim astfel sa stiti ca aveti tot sprijinul nostru, astfel incat sa puteti lucra in unitati medicale moderne, la standarde europene. Dupa cum bine stiti, pana acum, am reusit deblocarea lucrarilor la doua spitale importante, Victor Gomoiu si spitalul Foisor, care de altfel a si fost finalizat, iar anul acesta ne dorim o continuare a proiectelor de modernizare a unitatilor medicale. De asemenea, prin semnarea contractului de astazi aveti posibilitatea de a implementa propriile politici de management, astfel incat actul medical in spitalele pe care le coordonati sa fie la cele mai inalte standarde. Atat dumneavoastra, cat si noi, ca autoritate locala, avem o datorie legala si morala fata de pacienti, sa facem tot ce ne sta in putinta astfel incat acestia sa beneficieze de cele mai bune conditii in spitalele administrate de noi si conduse de dumneavoastra", le-a transmis Primarul General, Gabriela Firea.

Totodata, Primarul General i-a asigurat pe managerii unitatilor medicale ca Municipalitatea este deschisa oricaror propuneri menite sa duca la imbunatatirea sau rezolvarea unor eventuale probleme aparute pe parcurs in unitatile pe care le conduc: "Am alocat un buget record ASSMB, astfel incat orice proiecte de investitii, extinderi de spital sau dotari si reparatii sa poata fi implementate fara a avea probleme financiare. Subliniez inca o data ca imi doresc ca toate unitatile medicale sa fie conforme cu normele europene".

Un alt subiect abordat de edilul sef a fost cel al locuintelor destinate tinerilor medici: "Ca o confirmare a faptului ca domeniul sanatatii este prioritar pentru Municipalitate si pentru ca ne dorim sa avem in Bucuresti, alaturi de noi, si medicii tineri care isi doresc sa lucreze si sa se perfectioneze in Capitala, am alocat anul acesta in buget 15 milioane de euro pentru achizitionarea a aproximativ 300 de locuinte de serviciu pentru cadrele medicale. Alte sume importante au fost alocate pentru demararea proiectelor de constructie a Spitalului Metropolitan, precum si a altor doua spitale in sectoarele 3 si 6, zone deficitare in Bucuresti in acest sens".

Managerii care au luat concursul sunt: dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, dr. Adriana Mihaela Iliesiu, managerul Spitalului Clinic de Urologie „Prof. Dr. Theodor Burghele”, dr. Ovidiu Marcel Moisa, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, conf. dr. Iulian Brezean, managerul Spitalului Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino”, prof. dr. Ioan Cristian Stoica, managerul Spitalului Clinic de Ortopedie – Traumologie si TBC Osteoarticular „Foişor”, dr. Doina Anca Plesca, managerul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, prof. dr. Victor Dan Eugen Strambu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davila”, Mariana Valy Besoiu, managerul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, dr. Mircea Ovidiu Denis Lupusoru Managerul Spitalului Clinic „Colţea”, dr. Catalin Codreanu, managerul Centrului Clinic de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia”, prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul Spitalului Clinic „Filantropia”, dr. Narcis Copca, managerul Spitalului Clinic „Sf. Maria”, dr. Mihai Alexandru Stefanescu, managerul Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, asist. univ. dr. Radu Alexandru Chiotan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sf. Ştefan”, dr. Bogdan Constantin Romeo Stolica, managerul Spitalului de boli cronice „Sf. Luca”, dr. Adrian Tibirna, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, dr. Tania Radulescu, managerul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.