Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea cere ca deszăpezirea să se realizeze unitar la nivelul Capitalei

captura TV
gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, joi, în cadrul comandamentului de iarnă, convocat la sediul primăriei, ca deszăpezirea să se efectueze în mod unitar în toate sectoarele, în contextul în care meteorologii au anunțat ninsori și viscol în următoarele zile.

În acest sens, Firea a menționat că cetățenii pot suna gratuit la tel verde 0.800.800.868, pentru a semnala probleme legate de modul în care se realizează deszăpezirea, dar și alte dificultăți pe care le întâmpină urmare a ninsorii (ex: alimentarea cu energie electrică sau termică). "Companiile care au contracte cu sectoarele trebuie să își ia foarte în serios atribuțiile, răspunderile stipulate în aceste contracte. Am rugat ca în cazurile în care contractele nu erau acoperitoare, să se ia toate măsurile pentru a se adiționa aceste documente, astfel încât să nu existe scuza: 'nu s-a prevăzut în contract strada X, cartierul Y'. Deszăpezirea trebuie să se facă unitar. Bucureștenii trebuie să aibă parte de aceleași servicii, indiferent în ce cartier trăiesc sau muncesc și nu trebuie să observe că în Sectorul 1 se face deszăpezire mai bună, iar în Sectorul 6 una mai puțin bună", a declarat primarul general.

Ea a menționat că a verificat stadiul pregătirilor la operatorii de salubrizare, dar că proba reală "abia acum se va da". "Ce am făcut noi până acum a fost să ne întâlnim, să verificăm aceste contracte, să ținem legătura cu cei care au atribuții în domeniu. Acum este proba în fața cetățenilor și este cea mai importantă", a declarat Gabriela Firea. Gabriela Băncilă, șeful Centrului Național de Prognoză Meteo de la Administrația Națională de Meteorologie, a anunțat că în București va începe să ningă joi seară, la început slab cantitativ, dar că după ora 22,00 va intra în vigoare o atenționare de cod galben, iar vântul se va intensifica atingând peste 50 km/h, vântul fiind asociat cu o ninsoare abundentă.

Spre dimineață, vântul va deveni tot mai puternic, ajungând la peste 70 km/h, motiv pentru care ANM a inclus Bucureștiul în cadrul atenționării de cod portocaliu. Vineri dimineață, vântul va atinge intensitatea maximă, ceea ce va duce la viscolirea zăpezii și scăderea vizibilității. Vineri, în a doua parte a zilei, se va înregistra o diminuare semnificativă a intensității vântului, cel mai probabil după ora 14,00. Ninsoarea va continua până spre ora 20,00, devenind însă tot mai slabă. În noaptea de vineri spre sâmbătă vor mai fi intervale când va ninge slab cantitativ, vântul având o intensitate de 25-30 km/h. Pe de altă parte, sfârșitul săptămânii și primele zile ale săptămânii viitoare vor fi caracterizate de vreme geroasă, temperaturi de minus 11 grade în timpul zilei și minus 16 grade în timpul nopții. ANM estimează că în următoarele zile se vor înregistra 20-25 l/mp apă sub formă de ninsoare, conform Agerpres.

Reprezentanții RADET, ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, RATB, ENEL Distribuție Muntenia, ISU, Apa Nova și Distrigaz au anunțat de asemenea că au făcut toate pregătirile necesare în contextul atenționărilor meteo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.