Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea răspunde PNL: 'Mi se pare o idee bună comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, aș vota pentru'

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Gabriela Firea

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat miercuri, la Antena 3, că dacă se va ajunge la un vot în interiorul partidului pentru propunerea PNL de comasare a alegerilor, ea se va pronunța în favoarea organizării în aceeași zi a alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

  • „În ceea ce mă privește personal, ca să nu angajez întreg partidul în răspunsul meu, mi s-ar părea o idee bună în sensul în care este știut faptul că alegerile europarlamentare nu stârnesc atât de mult interes în rândul populației și dacă ar fi comasate cu cele locale automat prezența ar fi mult mai mare la vot pentru că fiecare cetățean este interesat să-și aleagă gospodarul din fruntea urbei căruia să-i solicite democratic rezolvarea problemelor locale. Deci dacă se va pune problema unui vot în Comitetul Politic, eu voi da un astfel de vot și mi se pare că din punct de vedere al utilității votului și a realizării unei campanii puternice ar fi de bun augur”, a declarat Gabriela Firea.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis miercuri mandatarea conducerii să negocieze în interiorul coaliţiei comasarea alegerilor. Conform liderului partidului, Nicoale Ciucă, o variantă "posibilă" şi "benefică" ar fi comasarea alegerilor europarlamentare cu locale, dar există şi alte variante în analiză.

Nu e „nedemocratic”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că a stabilit cu parlamentarii PSD ca, pentru moment, să nu voteze nicio modificare legislativă în ceea ce priveşte comasarea scrutinelor sau decalarea acestora.

„Nu am luat o decizie în interiorul partidului (cu privire la comasarea alegerilor - n.r.) şi în plus nu putem să o luăm singuri, cu toate că alţi colegi de coaliţie nu cunosc acest detaliu şi această comasare. De aceea, am stabilit cu toţi colegii parlamentari - nu vor vota nicio modificare legislativă în acest moment în ceea ce priveşte comasarea alegerilor sau decalarea vreunui rând de alegeri", a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă la şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD s-a discutat despre comasarea alegerilor.

"Singura discuţie care a fost în partid a fost că, dacă se comasează vreo alegere, vrem să ştim întreg calendarul convenit cu cei care pot să creeze o majoritate în Parlament, ca să treacă modificările legislative. Cu adevărat, vă anunţ că nu e nedemocratic. Belgia şi Irlanda au anunţat că vor avea alegeri locale odată cu alegerile europarlamentare", a afirmat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.