Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor. PSD e condus de un personaj toxic

firea dragnea

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a transmis, luni, în timpul desfășurării CExN, de la care absentează, și în care se discută despre posibila excludere a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu, că social-democrații nu mai pot continua „sub teroare” și că partidul e condus de un personaj „toxic”, scrie Mediafax.

„Nu mai putem continuă așa, sub teroarea excluderilor și a dizolvărilor. Frică poate menține, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluție pentru progres și construcție. În general, a-i exclude pe cei care vor să se țină de cuvânt față de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, așa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de șubrezirea propriei guvernări. Cei puși în discuție azi pentru excludere s-au numărat printre cei mai activi colegi, printre cei care au adus rezultate excelente pentru partid. Au avut poziții critice, dar n-au sabotat cu nimic guvernarea, dimpotrivă, au votat toate proiectele și s-au luptat, uneori eroic, cu adversarii noștri”, a transmis, luni, vicepreședintele PSD Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Firea spune că PSD este condus de un om cu „ieșiri bizare” și „departe de a fi ale unui bărbat de stat” și se face vinovată că a girat „existența acestui personaj toxic”.

„Adevărată provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie să genereze bunăstare pentru români și prestigiu pentru România, odată cu preluarea președinției rotative a Consiliului UE. Nu ne mai putem permite să ne irosim resursele și credibilitatea în dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate, în condițiile în care oricum suntem atacați, că partid, din toate părțile. După cum nu mai putem acceptă că partidul să fie capturat de un grup care acționează pe principiul “cine nu e cu noi e împotrivă noastra” și a cărui agendă se îndepărtează pe zi ce trece de cea a cetățenilor. PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situație politică, juridică, economică, și ale cărui ieșiri bizare și departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare și încrâncenare. Știu, sunt vinovată, alături de mulți alți colegi, pentru că am girat existența acestui personaj devenit toxic pentru țară și l-am ajutat să-și consolideze poziția, din care acum folosește puterea în mod discreționar. Dacă ar fi fost vorba doar despre dezamăgirea mea, poate aș fi tăcut. Dar e vorba de bucureștenii pe care îi reprezint și care sunt afectați de acțiunile dușmănoase ale lui Liviu Dragnea față de bucureșteni și mulți, mulți alți români din toată țara”, spune vicepreședintele PSD.

Primarul Capitalei a adăugat că își asumă orice concecințe politice pentru afirmațiile pe care le face și, chiar dacă nu va mai fi membru PSD, va rămâne un om de stânga.

„Șubrezirea prin manevre subterane a majorității din Consiliul General, în ideea de a mi se arată mie cine e jupânul, le aduce, în fapt, prejudicii oamenilor interesați să trăiască mai bine în București. Mai mult, pozițiile mele critice dar bazate pe argumente, la adresă conducerii partidului au început în momentul în care am realizat că prin pasivitatea sau chiar piedicilor din partea unor oameni din guvern, fideli lui Liviu Dragnea, este pus în pericol programul de guvernare locală cu care ne-am prezentat în față electoratului. Din punctul meu de vedere, acest lucru este inacceptabil, iar dacă vor există repercusiuni politice, mi le asum. Și data afară din funcții de Dl Dragnea, că și cum ar fi partidul lui personal, eu rămân în PSD simplu membru. Dacă nici simplu membru nu mă mai acceptă L Dragnea, voi rămâne un om de stânga-dar stânga adevărată, legitimă, solidară cu nevoile oamenilor, și nu cu grupurile lui de interese. Ne aflăm într-un moment critic, pentru partid și pentru țara, și senzația multora este că ne îndreptăm spre prăpastie. Dacă există oameni care sesizează acest pericol și iau atitudine, ei nu sunt puciști, ci reformatori. Iar reformele, chiar și atunci când iau formă unor utopii, nu pot sub nicio formă să fie tratate cu pumnul în gură. Și le-aș aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: răzbunătorul va trebui să sape, de la început, două gropi!”, a conchis aceasta.

Gabriela Firea nu participa, luni, la ședința CExN, aceasta fiind plecată într-o delegație la Madrid. Edilul a spus că nu pleacă intenționat pentru a lipsi de la CEx, vizita fiind stabilită din luna august

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a cerut, luni, în ședința CExN care se desfășoară la Parlament la ora transmiterii acestei știri, excluderea din partid a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu și a secretarului general Marian Neacșu, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, Oprișan nu a fost singurul membru CExN care a cerut excluderea lui Țuțuianu și Neacșu.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, la sosirea la CEx, că merge cu ”gânduri bune” la întâlnire, acesta fiind însoțit de o parte din semnatarii scrisorii anti-Dragnea, precum liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, secretarul general al partidului, Marian Neacșu, și liderul PSD Brăila, Mihai Tudose, care nu au dorit să facă declarații.

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat înainte de ședința CEx că el nu va vota pentru excluderea vreunui membru, spunând că cei care-și doresc excluderi „n-au ce face”.

Vicepreședintele PSD Robert Negoiță a declarat și el că nu va fi de acord cu excluderea unor membri ai conducerii partidului, afirmând că dacă în ședință se vor întâmpla ”lucruri neprincipiale”, o să se comporte ”în consecință”.

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a declarat înaintea ședinței CExN că liderii partidului au „o mare șansă”, anume să pledeze pentru unitatea sau pentru divizarea partidului.

Liderul partidului, Liviu Dragnea, a declarat la intrarea în ședință că ședința va fi una „neplăcută, dar necesară”, insistând că nu va mai permite că unii colegi să uneltească împotriva propriului guvern.

Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu a declarat, luni, înaintea ședinței CExN al partidului, că nu va demisiona atât timp cât are sprijinul colegilor din organizația formațiunii din Dâmbovița, dar și al celor care au semnat scrisoarea adresată conducerii social-democraților.

O parte din liderii județeni PSD s-au exprimat duminică seară, într-o discuție la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancțiuni în CExN de luni pentru vicepreședintele Adrian Țuțuianu și secretarul general Marian Neacșu, putând să se meargă până la excludere, au spus, pentru MEDIAFAX surse din partid.

CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, de la ora 12.00, despre înregistrările în care Adrian Țuțuianu a criticat miniștrii și conducerea partidului. Unii lideri județeni au invocat public posibilitatea excluderii vicepreședintelui PSD, în timp ce alții au îndemnat la calm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.