Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firea 'Primăria Capitalei va continua acordarea sprijinului financiar în valoare de 500 de lei lunar pentru adulţii cu dizabilităţi'

Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea

Primăria Capitalei a anunţat, luni, că va continua acordarea sprijinului financiar în valoare de 500 de lei lunar pentru adulţii cu dizabilităţi, de care beneficiază peste 50.000 de adulţi, potrivit news.ro.

“Banii alocaţi pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi nu sunt “pomeni”, aşa cum cinic şi inuman a afirmat în mod repetat un politician “de tip nou”. Mă voi bate pentru ca cei peste 50.000 de adulţi cu dizabilităţi din Capitală să primească în continuare sprijinul financiar de 500 de lei, de la Primăria Capitalei, prin DGASMB, care se acordă deja de 2 ani, în plus faţă de alocaţia de la Guvern. Şi-aşa viaţa acestor oameni este mai grea decat a celor care sunt sănătoşi. Avem datoria morală să-i respectăm şi să-i susţinem!”, a afirmat primarul general, Gabriela Firea, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Bucureşti.

Sprijinul financiar este acordat începând din anul 2017 şi vizează integrarea socială a acestor persoane.

Conform PMB, plăţile din ultima lună pentru aceste stimulente se situează la aproximativ 7 milioane de euro.

DESCOPERĂ CARE SUNT CELE MAI FRECVENTE TIPURI DE CANCER DE PIELE ȘI CUM POTI DEPISTA ACESTE AFECTIUNI IN STADII VINDECABILE!

”Unul dintre motivele pentru care Primarul General, Gabriela Firea, a iniţiat acest tip de sprijin este acela că adulţii cu dizabilităţi au nevoie de protecţie socială adecvată, pentru a putea beneficia de o îmbunătăţire continuă a calităţii vieţii lor. Implementarea unor astfel de măsuri contribuie la reducerea sărăciei şi a izolării sociale pentru aceste categorii de bucureşteni”, mai scrie în comunicatul Primăriei.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost informată, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018. ”În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate”, a afirmat Gabriela Firea.

”Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 07 august, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria”, anunţat, vineri, Primăria Caputalei, printr-un comunicat de presă.

Primarul general a precizat că instituţia are conturile blocate.

”În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importantă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţa definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţata în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim”, a declarat Firea, citată în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.