Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma care face lucrări în parcul din zona Gării Constanța amendată cu 15.000 de lei pentru că erau arbori afectaţi şi un munte de pământ în parc

Facebook
garda de mediu

Firma care face lucrări de reconfigurare a parcului din zona Gării a fost amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei pentru că erau arbori afectaţi şi un munte de pământ în interiorul parcului. Primăria Constanţa afirmă că reabilitarea zonei era absolut necesară, iar imaginea parcului era una degradată, potrivit news.ro.

“Garda de Mediu Constanţa a amendat cu 15.000 lei firma care realizează lucrări de reconfigurare a parcului din zona Gării Constanţa. La controlul efectuat de comisari, s-a constatat că mai mulţi arbori erau vătămaţi, iar în interiorul parcului se afla un munte de pământ în amestec cu dale de beton”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.
Ei au adăugat că proiectul prevede mărirea suprafeţei spaţiului verde cu aproximativ 2.000 de metri pătraţi.
“Lucrările se execută pentru Primăria Municipiului Constanţa, în baza unui proiect avizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului. Constructorul are obligaţia să ia toate măsurile privind gestionarea deşeurilor şi de protecţie a mediului pe amplasament. De menţionat că proiectul prevede mărirea suprafeţei spaţiului verde cu circa 2000 de metri pătraţi”, a mai menţionat sursa citată.
Primăria Constanţa a transmis că la finalul anului trecut, când au început lucrările de reabilitare în parcul de la Gară, imaginea acestuia era una degradată.
“Parcul Gării a fost amenajat la începutul anilor 1960, de atunci s-au scurs mai bine de 60 de ani, iar timpul şi-a pus amprenta asupra acestui loc: toate aleile erau degradate, bordurile lipseau, mobilerul urban era deteriorat, rampele pentru persoane cu dizabilităţi, distruse. Peluzele erau mărginite parţial de gard viu, dar acesta diferea de la o zonă la alta.
La finele anului trecut, când au început lucrările de reabilitare, imaginea parcului era una degradată şi fără niciun interes din partea populaţiei”, au afirmat reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Ei au mai declarat că modernizarea locului respectiv era absolut necesară.
“Reabilitarea şi modernizarea acestui loc era absolut necesară, de aceea Primăria Constanţa a demarat proiectul Reamenajarea spaţiului public din zona parcului Gării. Proiectul se derulează în baza avizelor si autorizaţiilor obţinute din partea instituţiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul şi cu normele legale în vigoare”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Lucrările din zona parcului presupun: reorganizarea  acceselor, reconfigurarea traseelor pietonale, în urma căreia suprafaţa de spaţiu verde va creşte cu 2000 de metri pătraţi, sisteme de iluminat moderne cu aparate eficiente de iluminat tip LED. De asemenea, vor fi realizate două amfiteatre verzi, iar mobilerul urban va fi înlocuit cu unul modern.
“Ca o noutate, se vor realiza două landmark-uri cu litere volumetrice metalice cu numele municipiului şi cu numele parcului, care vor fi amplasate în două puncte cheie ale parcului. Totodată, bogata şi valoroasa vegetaţie existentă va fi completată şi îmbogăţită, formându-se astfel zone cu caracter dinamic. La finalizarea proiectului, vor fi plantaţi 130 de arbori, iar spaţiul verde va fi dotat cu instalaţie de irigare”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Valoarea totală a investiţiei este de 17, 4 milioane de lei cu TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.