Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firma Zara renunţă la lâna de angora pentru a evita relele tratamente asupra iepurilor

Uriaşul concern spaniol Inditex, deţinător a opt mărci de succes, printre care Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, a anunţat luni că nu mai comercializează produse vestimentare confecţionate din lână de angora, precizând că această decizie este legată de relele tratamente la care sunt supuşi iepurii de angora în China, scrie 'La Libre Belgique'. 

'Am retras din magazine articolele din angora, care se găseau mai ales în colecţia de toamnă-iarnă', a declarat un purtător de cuvânt al acestui grup industrial ale cărui mărfuri sunt prezente peste 6.500 de magazine din 88 de ţări. Măsura a fost implementată 'anul trecut', a precizat sursa menţionată. 

Anunţul survine după ce o asociaţie americană pentru apărarea animalelor, 'People for the Ethical Treatment of Animals' (PETA), a lansat în toamna anului 2013 o campanie de denunţare a condiţiilor în care se produce acest tip de lână. Filiala din Asia organizaţiei a difuzat înregistrări video din ferme în care muncitorii smulgeau părul din blăniţa iepurilor de angora, deşi animalele urlau de durere. 

Potrivit PETA, aproximativ 90 % din blana de angora de pe piaţa mondială provine din China, unde este obţinută direct de pe iepuri vii. În această ţară asiatică nu există reglementări legale contra relelelor tratamente aplicate animalelor. 

'Inditex se alătură unui număr de peste 70 de mari mărci producătoare şi de distribuţie, precum French Connection, Asos, Calvin Klein, Topshop şi Tommy Hilgiger, care au interzis definitiv lâna de angora după ancheta efectuată de PETA', susţine asociaţia într-un comunicat de presă. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.