DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Firmele de asigurări susțin că pierd bani la polițele RCA. Pentru 100 de lei încasați ele plătesc 10

asigurari

Companiile de asigurări din România continuă să piardă bani pe segmentul RCA, întrucât în prima jumătate a anului, pentru fiecare 100 de lei încasați acestea au cheltuit circa 102 lei, afirmă un comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, preluat de Agerpres.

"Prima jumătate a anului 2016 a reprezentat o nouă perioadă de pierderi financiare pentru companiile de asigurare care vând polițe RCA. În ciuda unei tendințe de consolidare a echilibrului financiar la nivelul pieței, rata combinată a daunei a depășit pragul de 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare 100 de lei încasați, companiile au cheltuit aproximativ 102 lei", se menționează în comunicat.

Conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară, rata combinată a daunei a fost de 101,6% în primul trimestru al anului 2016 și a înregistrat o deteriorare în cel de-al doilea trimestru, ajungând la 102,3%. Ceea ce înseamnă că asigurătorii nu pot acoperi integral, în acest moment, daunele și celelalte costuri doar din primele brute încasate, explică reprezentanții UNSAR.

Aceștia precizează că nivelul ratei combinate a daunei poate suferi modificări majore până la sfârșitul acestui an, ținând cont de faptul că, raportându-ne la cifre oficiale, daunalitatea pe segmentul RCA este pe un trend ascendent.

Astfel, în cel de-al doilea trimestru al anului 2016, dauna medie totală a atins cea mai mare valoare de până acum, depășind cu 18,4% valoarea din primul trimestru al anului 2015 și cu 15% valoarea din cel de-al doilea trimestru al anului 2016. Principala cauză o reprezintă majorarea cu aproape 90% a daunei medii pe dosarele de vătămări corporale.

"Subliniem că ritmul de creștere al daunei medii în cel de-al doilea trimestru al anului 2016 față de primul trimestru al aceluiași an a fost de două ori și jumătate mai mare decât ritmul de creștere al primei medii: prima medie RCA a crescut cu 6,2%, în timp ce dauna medie a crescut cu 15%", mai subliniază reprezentanții UNSAR.

Înființată în 1994, UNSAR — Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 23 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni — Insurance Europe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.