Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele de IT sunt îndemnate să ia măsuri împotriva răspândirii materialelor extremiste

Atacul de acum o săptămână de la Londra a reprezentat un "semnal de trezire" pentru companiile de tehnologie să ia măsuri pentru a rezolva problema materialelor cu caracter extremist care circulă pe internet, a declarat miercuri comandantul interimar al poliţiei londoneze, Craig Mackey, transmite Reuters, conform agerpres.

"Astfel de incidente şi altele cum am mai văzut în Europa sunt probabil un fel de semnal de deşteptare pentru industria tehnologică în sensul de a încerca să definească ce înseamnă să-şi rezolve problemele. Când ai o declaraţie de etică şi susţii că respecţi o etică de funcţionare, nu trebuie să fie vorbe goale. Asta vor cere acum politicienii şi alţii", a spus Mackey la o şedinţă a comisiei pentru poliţie a autorităţii de supervizare a primăriei londoneze.

Marea Britanie A DECLANŞAT oficial Brexit-ul - FOTO/VIDEO

Responsabilul Scotland Yard a făcut aceste remarci în contextul în care mai mulţi oameni politici au făcut apel la firmele de tehnologie, în principal cele cu sediul în Statele Unite, să coopereze în mai mare măsură cu autorităţile, inclusiv să permită accesul poliţiei la comunicaţiile prin intermediul telefoanelor inteligente, după ce s-a aflat că atacatorul de la Londra a folosit serviciile de mesagerie criptată WhatsApp înainte de a acţiona.

Poliţia londoneză dispune de o unitate specializată al cărei scop este eliminarea materialelor extremiste, dar, după a subliniat miercuri Mackey, "internetul nu a fost proiectat pentru a monitorizat".

Un avion cu 141 de pasageri la bord A LUAT FOC la aterizare - FOTO/VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.