Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele încep să simtă reforma lui Ciolacu - ANAF scoate Antifrauda la 'vânătoare' de cash

ANAF antifrauda

Antifrauda ANAF a început de luni controalele pentru a aplica reglementările recente, în vigoare din 11 noiembrie, care stabilesc plafonul de numerar la 50.000 de lei și avansul zilnic pentru decontări la 1.000 de lei. Inspecțiile se vor concentra însă și pe plafoanele de plată, neafectate de intervenția guvernamentală de săptămâna trecută, potrivit Profit.ro.

În plus, în câteva zile, sunt așteptate să se deruleze inițiative de aplicare a noilor măsuri de protecție a populației împotriva activităților comerciale ilicite, inclusiv a operațiunilor economice derulate de persoane fizice care nu respectă reglementările fiscale și a tranzacțiilor cu mărfuri fără documente de proveniență corespunzătoare. Antifrauda intenționează să lanseze campanii specifice la nivel național, în conformitate cu aceste reglementări, în urma unor evaluări de risc pentru a identifica zonele vulnerabile și pentru a asigura o aplicare eficientă a legii.

Informațiile Profit.ro sugerează că "vor fi avute în vedere atât prevederile recente care au intrat în vigoare la 11 noiembrie, cât și cele care au rămas neschimbate" privind plafoanele de plată.

Reglementări contestare, modificate parțial

Într-o ordonanță de urgență recentă, guvernul a revenit asupra unor restricții semnificative privind plățile în numerar. Cu toate acestea, limitările privind avansurile în numerar și de decontare au persistat. În decizia sa recentă, executivul a restabilit plafoanele de plată în numerar la nivelurile de dinaintea recentei reduceri impuse de Legea 296, care a introdus, de asemenea, măsuri fiscale extinse.

Deși plafoanele reduse urmau să intre în vigoare din 11 noiembrie, conform legii în vigoare, în ședința de joi, Guvernul a adoptat un nou proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG) care restabilește plafoanele anterioare Legii 296, cu excepția stabilirii plafonului de numerar la 50.000 de lei și a avansului pentru decontări la 1.000 de lei/zi. Ministerul de Finanțe a atribuit revenirea asupra modificărilor privind plafonul de numerar la reacțiile societății, care indică o lipsă de pregătire pentru astfel de modificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.