Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Firmele româneşti de mobilă au dat lovitura la New York: promisiuni de contracte de 1,2 milioane de euro

Vinotti
mobila casa

Negocierile purtate de producătorii români de mobilă prezenţi la International Contemporary Furniture Fair New York se vor concretiza în comenzi şi contracte în valoare de cel puţin 1,2 milioane euro în perioada următoare, potrivit estimărilor expozanţilor, arată un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, potrivit agerpres.ro.

La ediţia din acest an, care a avut loc în perioada 19-22 mai, în pavilionul naţional al României au expus, pe o suprafaţă de 297 metri pătraţi, Carel Woodworks, Creative Concept, Global Art Production, Graphtec Design, Maer Import Export, Materia Studio, Montana Câmpeni, Pure Home Collections, Simex şi Sculptura Secuiască.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

Standurile româneşti au fost vizitate, în cele patru zile ale târgului internaţional, de peste 1.500 de firme din Austria, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Danemarca, Franţa, India, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Organizatorii târgului au acordat uneia dintre firmele expozante, Global Art Production, un premiu pentru creativitatea amenajării standului propriu.

Producătorii români de mobilă au avut ocazia să îşi consolideze poziţia pe piaţă şi relaţiile cu partenerii din Statele Unite prin participarea, pentru al doilea an consecutiv, la International Contemporary Furniture Fair New York - ICFF, platforma americană pentru design global.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Firmele româneşti au expus produsele proprii, alături de peste 900 de companii din 72 de ţări din întreaga lume. Au fost prezenţi circa 38.000 de vizitatori profesionişti, cu peste 20% mai mulţi faţă de anul trecut. Printre aceştia s-au aflat peste 100 de firme de arhitectură şi de design interior din segmentul de top al dezvoltatorilor comerciali şi hotelieri din America de Nord, precum şi cele mai bune nume din zona de retail de lux şi boutique.

International Contemporary Furniture Fair New York acoperă toată gama de articole şi materiale utilizate în domeniul amenajărilor interioare, de la mobilă de interior şi exterior, covoare şi tipuri de podele, corpuri de iluminat, obiecte de decor, accesorii, textile, până la materiale şi tehnologii de acoperire a pereţilor, mobilier şi accesorii casnice pentru băi şi bucătării.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

Participarea românească, pentru al doilea an succesiv, la International Contemporary Furniture Fair New York - ICFF, a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România.

Bugetul alocat evenimentului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, este în valoare de 1.527.887 lei, fără TVA.

''Înainte de accepta noi membri, actualele state membre doresc să ştie cu ce scop trebuie să se extindă OCDE'', a declarat pentru AFP o sursă diplomatică ce a evocat existenţa unor divergenţe în cadrul instituţiei.

Au fost în principal divergenţe între SUA şi majoritatea statelor membre, notează această agenţie de presă.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

Reuniunea de joi s-a încheiat cu o declaraţie comună golită de orice substanţă, SUA blocând, pentru al treilea an consecutiv, orice menţiune cu privire la protecţionism sau la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

''Statele membre au întâmpinat încă o dată dificultăţi în a se pune de acord asupra unei declaraţii, chiar dacă au existat poziţii comune asupra subiectelor discutate'', a admis Angel Gurria la conferinţa de presă.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

În faţa acestui blocaj, după reuniunea anuală a OCDE au fost elaborate trei comunicate, dintre care doar unul a fost semnat de toate statele membre, inclusiv de SUA. Acest comunicat se mulţumeşte să sublinieze ''oportunităţile şi provocările'' tranziţiei informatice şi aminteşte recomandările OCDE cu privire la inteligenţa artificială sau la ''combaterea corupţiei în companiile publice''.

În aceste condiţii, Slovacia, care a prezidat reuniunea, a urmat exemplul Franţei şi al Danemarcei de la întâlnirile precedente şi a publicat propria sa declaraţie care ''a ştiu să capteze substanţa viziunii, a ambiţiei şi sensului misiunii OCDE'', a mai spus Gurria. În acest text sunt menţionate Acordul de la Paris privind schimbările climatice, ''tensiunile comerciale care aduc prejudicii economiei mondiale'' şi ''impasul'' în care se află în prezent Organizaţia Mondială a Comerţului.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Cu o zi înainte, un grup condus de Olanda şi auto-intitulat al ''economiilor deschise şi societăţilor incluzive'' s-a pronunţat ferm împotriva protecţionismului şi pentru protejarea climei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.