DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fitch a îmbunătăţit ratingul UniCredit la 'BBB'

Islamic Markets
Fitch Ratings

Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul pentru datoriile pe termen lung (IDR) al grupului bancar italian UniCredit SpA, de la "BBB minus" la "BBB", cu perspectivă stabilă, şi ratingul de viabilitate (VR) de la "bbb minus" la "bbb", informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, anunță Agerpres.

De asemenea, calificativul pe termen scurt a fost îmbunătăţit la "F2", de la "F3".

Acţiunea de rating vine în urma revizuirii în creştere a ratingului suveran al Italiei de la "BBB minus" la "BBB", în data de 3 decembrie. De asemenea, îmbunătăţirea ratingului Italiei sprijină revizuirea în creştere a calificativului privind mediul de operare, de la "bbb" la "bbb plus", ţinând cont de influenţa pe care operaţiunile italiene o au asupra evaluării generale a mediului de operare al băncii, a anunţat agenţia de evaluare financiară.

Îmbunătăţirea ratingurilor reflectă în principal beneficiile la adresa profilului de activitate şi de risc al UniCredit de pe urma operării într-un mediu mult mai solid şi mai stabil, care ar trebui să aibă ca rezultat reducerea riscurilor şi un potenţial mai ridicat pentru ca banca să genereze profituri mai sustenabile şi mai solide. În plus, revizuirea în creştere reflectă şi beneficiile la adresa profilului de finanţare al băncii şi a accesului la piaţă, deoarece acestea sunt influenţate de percepţia riscului suveran al Italiei, care acum s-a îmbunătăţit, consideră Fitch.

Ratingurile grupului bancar italian continuă să reflecte franciza sa bancară comercială şi de retail bine stabilită în câteva ţări din Europa, inclusiv în ţări mai stabile şi cu o rată de creştere economică mai ridicată decât Italia (Germania şi Austria), care este contrabalansată de operaţiunile sale extinse şi de expunerea la Italia. Fitch continuă să aprecieze că Italia are o influenţă ridicată proporţională asupra profilului general de credit al UniCredit, aşa cum este reflectat de sensibilitatea performanţei generale a grupului bancar la mediul operaţional din Italia.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.