Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fitch Ratings și-a redus ipotezele privind prețurile la gaze și petrol in contextul coronavirusului

fitch ratings

Fitch Ratings și-a redus ipotezele pe termen scurt și mediu la prețul gazelor naturale și petrol, în așteptarea unei oferte foarte mari de piață în 2020, relatează Trend citând Fitch Rating.

„Presupunem că piața se va reechilibra treptat în următorii doi-trei ani, dar am redus, de asemenea, presupunerile noastre pe termen lung pentru a reflecta câștigurile de eficiență continuă, prețurile scăzute de echilibrare ale multor proiecte pe câmpurile verzi și un potențial redus de cerere legat de tranziția energetică.„

Fitch estimează că piața petrolului brut va fi masiv supraexploatată în 2020 din cauza scăderii cererii din cauza focarului de coronavirus și a creșterii producției în urma neacordului OPEC + asupra reducerilor de producție.

Arabia Saudită intenționează să crească producția începând cu luna aprilie și să-și folosească capacitatea de rezervă importantă.

Acest lucru ar putea menține prețul Brent sub 40 USD / bbl pentru restul acestui an, întrucât amploarea ofertei în 2020 în diferite scenarii este probabil să fie mult mai mare decât maximul de 1 milion de barili pe zi (mmbpd) văzut în trecut.

„Ne așteptăm ca piața să se reechilibreze în următorii doi-trei ani, din cauza unei recuperări a cererii, odată ce focarul de coronavirus este conținut, încetinind sau scăzând producția de șist din SUA, datorită naturii sale cu ciclu scurt și a ajustărilor potențiale ale producției din țările OPEC.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

Atât Arabia Saudită, cât și Rusia, părțile-cheie ale OPEC +, au prețuri de echivalent fiscal Brent peste prețurile actuale ale pieței, la 91 USD / bbl și, respectiv, 53 USD / bbl.„

Ne așteptăm ca producția de șist din SUA să revină la creștere atunci când prețurile petrolului se vor stabiliza, așa cum s-a întâmplat în 2016-2017, ceea ce ar limita amploarea recuperării prețurilor.

Piețele gazelor naturale sunt, de asemenea, foarte mult supraplinite, atât în SUA, cât și la nivel global.

Prețurile actuale din Europa și Asia acoperă rar costurile de numerar cu jumătate de ciclu (care includ costurile de operare variabile și transportul în Europa) ale furnizorilor de gaze naturale și GNL, inclusiv ale producătorilor Gazprom și SUA, fiind, prin urmare, nesustenabile.

„Presupunem că prețurile gazelor olandeze TTF și UKP din Marea Britanie în Europa se vor recupera treptat la 5,5 USD / mcf pe parcursul a trei-cinci ani, corespunzând în mare măsură costurilor ciclului complet ale producătorilor americani, inclusiv transportul în Europa și capex.

Presupunem că prețul american Henry Hub se va recupera la 2,5 USD / mcf pe termen lung.

Cu toate acestea, prețurile gazelor vor rămâne scăzute în următorii doi ani din cauza cererii slabe de GNL în China, a volumelor mari de gaz în stocarea europeană și a punerii în funcțiune a unei noi capacități de GNL, deși într-un ritm mai lent decât în 2016-2019.„

Evaluările noastre vor fi determinate de profilurile de credit preconizate ale emitenților în anii 2020-2023 (presupunând că lichiditatea lor rămâne suficientă), mai degrabă decât atunci când prețurile scad. Acest lucru este în conformitate cu abordarea noastră „evaluare-prin-ciclu”.

Nu anticipăm că această revizuire a prețurilor la petrol și gaze va declanșa acțiuni de evaluare negativă la nivelul întregului portofoliu, dar vom evalua de la caz la caz impactul creditului.

Emitenții cu un randament ridicat sunt mai expuși, în special cei cu riscuri ridicate de lichiditate și refinanțare, având în vedere piețele de vânzare de capital și vânzări active, ”a declarat Fitch Ratings.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.