Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul cel mai mare al generalului De Gaulle a decedat la vârsta de 102 ani

charles de gaulle

Amiralul Philippe de Gaulle, fiul cel mai mare al generalului de Gaulle, a decedat la vârsta de 102 ani, la Paris, informează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Philippe de Gaulle a murit în noaptea de marţi spre miercuri la centrul medical Institution nationale des Invalides, unde era internat de doi ani, a precizat fiul său, Yves de Gaulle.

Născut pe 28 decembrie 1921 la Paris, Philippe de Gaulle, fost elev al academiei navale franceze, Ecole navale, s-a angajat în 1940 în Forţele navale franceze libere - braţul naval al Forţelor franceze libere create de tatăl său - , participând ulterior la campania din Atlanticul de nord şi apoi la cea din Franţa, în cadrul diviziei Leclerc, încheiată cu eliberarea Franţei de sub jugul nazist.

A pus capăt carierei militare în 1982, la doi ani după ce a devenit amiral, pentru ca în 1986 să fie ales senator, fotoliu pe care l-a ocupat până în 2004, ca reprezentant al formaţiunilor de dreapta RPR (Adunarea pentru Republică) şi apoi UMP (Uniunea pentru o mişcare populară).

Philippe de Gaulle, cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului de Gaulle, s-a consacrat ulterior păstrării memoriei tatălui său, publicând mai multe cărţi dedicate generalului, între care "De Gaulle, mon pere" ("De Gaulle, tatăl meu"), un succes în librării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.