Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin recunoaște că a luptat sub drapelul Wagner în Ucraina

vladimir putin dmitri peskov

Fiul purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin recunoaște că a luptat sub drapelul Wagner în Ucraina

Fiul purtătorului de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu publicat sâmbătă, că a servit în Ucraina sub un nume fals ca artilerist în cadrul forței de mercenari Wagner, a relatat ziarul Komsomolskaia Pravda, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Nikolai Peskov, fiul în vârstă de 33 de ani al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru ziarul Komsomolskaia Pravda că a servit în Ucraina, un exemplu rar și public al fiului unui oficial rus de rang înalt care a luptat în război.

„A fost la inițiativa mea”, a declarat Peskov, al cărui tată este purtătorul de cuvânt al lui Putin din 2008, într-un interviu. „Am considerat că este datoria mea”.

El a precizat că și-a îndeplinit contractul pentru puțin mai puțin de jumătate de an sub un nume fals pentru a-și ascunde adevărata identitate. El a primit o medalie pentru curaj, a precizat ziarul.

Întrebat despre părerea tatălui său cu privire la serviciul său, Nikolai a spus: „Este mândru de mine, cred. Tatăl meu mi-a spus că am luat decizia corectă”.

Fondatorul lui Wagner, Evgheni Prigozhin, a declarat că Dmitri Peskov l-a abordat și i-a cerut să îl ia pe fiul său ca artilerist.

„Dintre toți cunoscuții mei, doar o singură persoană, Dmitri Sergheievici Peskov, care la un moment dat avea reputația de a fi un liberal absolut, și-a trimis fiul. A venit la mine și mi-a spus: „Ia-l ca simplu artilerist””, a declarat Prigozhin într-un videoclip postat pe Telegram.

Nikolai Peskov s-a născut în 1990 și a trăit în Marea Britanie

Nikolai Peskov s-a născut în 1990 și a trăit în Marea Britanie în deceniul care a urmat căderii Uniunii Sovietice în 1991, potrivit ziarului Kommersant. El s-a întors apoi în Rusia și a servit în cadrul forțelor de rachete strategice între 2010 și 2012.

În 2022, un asociat al politicianului de opoziție încarcerat Alexei Navalny, care pretindea că este un oficial militar rus, l-a sunat pe Peskov junior și i-a cerut să se prezinte la un birou de redacție. Peskov i-a spus că nu se va duce nicăieri și că va rezolva situația la un alt nivel, potrivit unei înregistrări a convorbirii postate online.

Dmitri Peskov, care a lucrat în Ministerul de Externe de la Moscova și din străinătate înainte de a deveni purtător de cuvânt al Kremlinului, a fost sancționat de Statele Unite la scurt timp după război, împreună cu soția sa și cei doi copii adulți, Nikolai și Elizaveta, potrivit Trezoreriei americane.

Invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022 a declanșat unul dintre cele mai sângeroase conflicte europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.

Un număr de 354.000 de soldați ruși și ucraineni au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, care se îndreaptă spre un conflict prelungit care ar putea dura mult dincolo de 2023, potrivit unui set de documente ale serviciilor secrete americane publicate online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.