Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flacăra olimpică de la Paris 2024, pregătită să treacă pe Champs Elysees de Ziua Bastiliei

www.prototech.no
Flacara olimpica

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a promis că Flacăra Olimpică Paris 2024 "va lumina locuri istorice și populare emblematice" atunci când va ajunge în inima orașului. Torța va fi purtată de-a lungul Champs Elysees în timpul sărbătorilor de Ziua Națională a Franței, pe 14 iulie anul viitor.

Acest moment este parte a unui traseu planificat care acoperă 31 de kilometri în capitala Franței, scrie Mediafax.

Nu va fi prima dată când flacăra olimpică va fi purtată de-a lungul marii artere de circulație: când Franța a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 1992, aceasta a fost preludiul unei călătorii prin țară către orașul gazdă Albertville.

Se așteaptă ca un grup de 240 de persoane să ajute la purtarea flăcării în jurul centrului Parisului timp de două zile.

La Place de La Concorde, locul desemnat pentru 3x3, skateboarding, BMX freestyle și noul sport, break dance, va întâmpina, de asemenea, ștafeta torței.

Flacăra va vizita, de asemenea, catedrala Notre Dame. Programul trece și prin Place des Vosges, unde Victor Hugo, autorul romanului Cocoșatul de la Notre Dame, a locuit în secolul al XIX-lea.

Muzeul Carnavalet va primi, de asemenea, o vizită. În vara anului viitor, acesta va expune artefacte din 1924, ultima ediție a Jocurilor Olimpice care a avut loc la Paris.

"Flacăra olimpică va purta un mesaj de speranță", a declarat Hidalgo într-un mesaj pe rețelele de socializare.

"În imaginea spiritului parizian, a oamenilor care strălucesc prin diversitatea și dorința lor de libertate, Un popor care știe să se unească în orice vreme și care își păstrează privirea îndreptată spre viitor."

Va exista o oprire simbolică la Universitatea Sorbona, unde nobilul parizian, baronul Pierre de Coubertin, a propus relansarea Jocurilor Olimpice în 1894.

Ștafeta urmează să viziteze și Panteonul din cartierul latin.

O campanie a fost lansată pentru recunoașterea lui De Coubertin în mausoleul acestuia, alături de alți cetățeni notabili.

Torța urmează să ajungă la galeria de artă Louvre și să înnopteze la Hotel de Ville.

Pe 15 iulie, flacăra va vizita Institutul francez de sport, în apropiere de Bois de Vincennes, unde au avut loc evenimentele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1900.

Bois de Bologne, un alt decor din 1900, se află, de asemenea, pe itinerar.

Se așteaptă ca ștafeta să treacă pe lângă La Mulatresse Solitude, o statuie care simbolizează lupta de la începutul secolului al XIX-lea împotriva sclaviei și a represiunii din Caraibe franceze.

Stade Roland Garros, locul de desfășurare a Jocurilor Olimpice de tenis, box și tenis în scaun cu rotile paralimpic, este, de asemenea, inclus în circuit.

Flacăra se întoarce apoi pe Champs Elysees, pentru o escală la Arcul de Triumf.

Parada este programată să se încheie în Place de la Republique după o călătorie de 27,5 kilometri și mai este așteptată la Métro aérien, vizavi de Turnul Eiffel.

Există deja speculații potrivit cărora torța ce va arde permanent pe durata Jocurilor va fi amplasată în apropiere, însă organizatorii au refuzat să dezvăluie orice indiciu privind sosirea flăcării la ceremonia de deschidere de pe malul Senei, pe 26 iulie.

La Londra 2012, David Beckham a purtat Flacăra de-a lungul Tamisei pe o barcă rapidă.

"David Beckham a fost un mare secret la Londra, așa că vom păstra secretul tuturor celor care vor participa la segmentul Ceremoniei [de deschidere]", a declarat Delphine Moulin, directoarea de festivități a Paris 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.