Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă va fi aprinsă într-o ceremonie restrânsă, fără public

www.prototech.no
Flacara olimpica

Flacăra olimpică pentru Jocurile de iarnă de la Beijing din 2022 va fi aprinsă într-o ceremonie restrânsă, în absenţa publicului, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri Comitetul Olimpic Grec, scrie AFP, citat de agerpres.

''Din cauza situaţiei legate de pandemia de Covid-19, ceremonia de aprindere a torţei olimpice va avea loc în strictă conformitate cu protocolul local de sănătate. De asemenea, ştafeta cu torţa olimpică pe teritoriul elen va fi mai scurt'', a indicat Comitetul Olimpic Grec.

Torţa olimpică va fi aprinsă într-o ceremonie tradiţională la Olympia pe 18 octombrie şi va fi adusă organizatorilor chinezi pe 19 octombrie la Stadionul Panathenaic din Atena.

Comitetul a adăugat că flacăra va fi purtată de câţiva sportivi în Olympia înainte de a trece prin Atena.

''Cele două ceremonii, la Olympia şi pe stadionul Panathenaic, vor avea loc fără public şi doar în prezenţa persoanelor acreditate, în condiţiile contextului pandemic'', conform Comitetului elen.

În mod similar s-a procedat şi în martie 2020, cu ocazia aprinderii flăcării olimpice pentru JO de vară de la Tokyo, care au avut loc în această vară.

Mult-aşteptatul eveniment al aprinderii flăcării olimpice, care se face atât pentru Jocurile de vară, cât şi pentru cele de iarnă, atrăgea în general mii de spectatori, din Grecia şi din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.