Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Bodog a început DEMITERILE: Primele 5 nume care au picat și DEZASTRUL de la vaccinuri / DOCUMENTE

Inquam Photos / Octav Ganea
Bodog

În urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică privind implementarea campaniei națională de vaccinare, ministrul Sănătății,  Florian Bodog, a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unora dintre aceste instituții.

Propunerea de schimbare a reprezentanților DSP a fost prezentată Primului Ministru,  Mihai Tudose, în scopul eficientizării activității instituțiilor de sănătate publică la nivel local.

Citește și: Revoltător! Cum îl proteja episcopul Hușilor pe ‘iubitul’ său Ionuț Ursac

Direcțiile de Sănătate Publică reprezintă actori importanți în strategia națională de creștere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie.

După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat astăzi de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

RAPORTUL poate fi citit AICI

Citește și: Cristi Brancu, mesaj uluitor după moartea Denisei. Ce a declarat prezentatorul?

Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale.

În acest scop, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Citește și: Anunț bombă! Încă o țară interzice mașinile diesel și pe benzină

Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase, ca rujeola, este o prioritate națională. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor.

Citește AICI rezultatele vaccinării ROR între ianuarie-iunie 2017

Ministerul Sănătății folosește toate pârghiile de acțiune și toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a imuniza cât mai mulți copii. Însă, pentru a avea succes deplin, este important ca această campanie de vaccinare să fie sprijinită de către părinți și de către toate instituțiile implicate în asigurarea serviciilor de sănătate publică. Ministerul Sănătății va continua campania de vaccinare împotriva rujeolei până când fiecare părinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinării împotriva bolilor contagioase.

Citește și: Cristi Brancu, mesaj uluitor după moartea Denisei. Ce a declarat prezentatorul? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.