Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, sub LUPA parlamentarilor. Ce vor să verifice aleşii

nasul.tv
coldea kovesi

Scandalul întoarcerii lui Florian Coldea în structurile SRI ia amploare în Parlament. Comisia parlamentară de control a activității SRI ia în calcul să verifice, la începutul sesiunii parlamentare, dacă încadrarea lui Florian Coldea ca profesor la facultatea SRI a respectat legea, potrivit EVZ. Un alt subiect aflat pe agenda parlamentarilor este verificarea unor informații apărute în presă, potrivit cărora procurorul-șef al DNA ar fi permis transmiterea unor date de la DNA către SRI.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Cine va fi noul ambasador al SUA în România (presă)

Pressone.ro a dezvăluit recent că fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, a ajuns conferențiar universitar la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", facultatea SRI, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație. Coldea a obținut funcția didactică după un scandal de proporții legat de vacanțele pe care le făcea alături de fugarul Sebastian Ghiță.

Unul dintre membrii comisiei de concurs care l-a admis pe Coldea să predea la facultatea SRI, Remus Pricopie, a spus Agerpres că dosarul de admitere a fost "foarte bun".

Citeşte şi: România, pe punctul de a REFACE harta ţării. Referendum pentru REDENUMIREA unui judeţ IMPORTANT

"Florian Coldea are o experiență didactică de ani buni. A predat mulți ani la Academia Națională de Informații având calitatea de lector și cadru didactic asociat. Nu văd care este subiectul excepțional în discuție pentru că domnia sa a participat la un concurs conform metodologiei afișate de universitate, dosarul este foarte bun. Mai mult, dincolo de evaluatori, în cadrul dosarului domnia sa a prezentat o serie de recomandări inclusiv de la profesori străini”, a spus Pricopie, care a fost membru al comisiei de concurs.

De cealaltă parte, în spațiul public au apărut în ultima perioadă mai multe documente semnate de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care ar fi fost desemnaţi ca beneficiari secundari ai unor informaţii obţinute în baza unor mandate de supraveghere tehnică unităţi militare care sunt ale SRI.

Ambele subiecte s-ar afla pe agenda primei ședințe a comisiei parlamentare speciale de control a activității SRI, după revenirea parlamentarilor din vacanță.

Citeşte şi: 'LOVITURA' lui Macron pentru Iohannis după vizita în România. Ce a postat preşedintele francez pe Twitter .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.