Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Călinescu și-a anunțat candidatura la Președinție: 'Vreau vot obligatoriu și republică prezidențială'

Antena 3 captură foto
Florin Calinescu

Actorul Florin Călinescu a declarat luni seară, la Antena 3, că va candida la alegerile prezidențiale dacă va observa un sprijin popular pentru noua sa formațiune pe care nu a dezvăluit-o. Anunțul marchează revenirea actorului în politică după candidatura sa din 2020 pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Verde.

„Întîi accesăm europarlamentarele să vedem ce spune populația. Dacă populația emite un semnal puternic și partidul pe care-l voi accesa, pe 8-9 martie fac anuntul, atunci mergem mai departe daca există un suport serios. La europarlamentare eu cred că putem vorbi de 2-3 poziții, asta înseamnă în jur de 500.000 de voturi, asta înseamnă că și parlamentarele sunt asigurate”, a declarat Florin Călinescu.

Actorul a precizat, în acest context, că va candida și la alegerile prezidențiale. „Spun acum 'Da' (unei candidaturi la prezidentiale)”. „Depinde de populație și numai de populație”, a continuat acesta, „nu mă văd inferior niciunuia dintre candidații anunțabili”.

Referendum

Dacă este ales președintele țării, va face un referendum, a indicat Călinescu. „Voi întreba populația dacă nu e cazul să facem republică prezidentială”, potrivit acestuia.

Actorul a explicat că ar dori ca România să fie republică prezidențială „pentru depolitizarea tuturor instituțiilor unde partidele își plantează plante”.

„Aș introduce și vot obligatoriu. Tu nu poti să fii cetățean al cetății dacă nu te exprimi când contează. Ți-e scârbă? Ia un Colebil sau Espumisan”, a mai declarat Florin Călinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.