Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, despre repatrierea rezervei de aur - Proiectul incalcă Constituția. Programul 'dinți de aur pentru fiecare psd-ist' nu se poate realiza

Facebook
Florin Cîțu

Senatorul liberal Florin Cîțu susține că legea inițiata de Liviu Dragnea si Șerban Nicolae, de repatriere a peste 90% din rezerva de aur aflata in Marea Britanie, este neconstitutionala.

"Banca, aurul si teleormaneanul!

Nu va speriati. Nu va duceti dupa fenta.

Ineptia de proiect de modificare a statului BNR, sustinuta de marii specialisti bancari internationali Dragnea si Serban Nicolae, nu poate fi adoptat pentru ca incalca Constitutia.

Proiectul de lege incalca art 130 si art 131 al Tratatului de Functionare a UE care este parte a Constitutiei Romaniei.

Nu mai spun ca trebuia notificata BCE pentru modificari la statului BNR.

Citeste si Starea justiției, reflectată de cel mai recent eveniment din sistemul judiciar - Cine a lipsit de la bilanțul Parchetului General

Proiectul contine numai prostii care arata clar ca cei doi autori habar nu au ce au semnat.

Sa va spun ce nu stiati, autorii acestui proiect nu sunt doar domnii Socol si Valcov ci si grupul organizat si foarte vocal care pune presiune pe BNR de cateva luni.

In ceea ce-i priveste pe initiatorii legii este foarte clar ca simpla participare la intalnirile in care conducerea BNR da lectii de economie nu este suficienta.

Tentativa lor ieftina si complet analfabeta economic de a-l prezenta pe liderul PSD ca pe un roman adevarat care repatriaza aurul, este doar un bluf. Nu mai pacaleste pe nimeni.

Liviu si Serban, de ce nu faceti un proiect de lege sa aduceti aurul de la Moscova inapoi? Se supara sefu’?

P.S.

1.Rezervele sunt internationale pentru ca sunt tinute in instrumente denominate in alte monede decat lei. Daca se schimba din “administrarea rezervelor internationale” in “administrarea rezervelor” atunci BNR este fortata sa tina rezerva doar in lei. Asta da management al riscului.

2. Proiectul de lege ii da voie bancii centrale sa se joace cu rezerva in aur exclusiv pentru a obtine profit. Domnii autori si domnii initiatori, atunci cand tranzactionezi se fac si pierderi. Atunci sa va vad. Va suparati ca a crescut ROBOR si vreti sa fie mai stabil dar vreti mai multa volatilitate in administrarea rezervelor valutare. Sunteti voi siguri ca asta vreti?

3. Programul “dinti de aur pentru fiecare psd-ist” nu se poate realiza", a scris parlamentarul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.