Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu anunţă că pentru schema de stat privind companiile mari se vor califica firmele cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro

captura Facebook
Florin Citu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a oferit, joi, mai multe informaţii despre Ordonanţa de Urgenţă privind schema de stat pentru companiile mari, precizând că este vorba de un plafon de maxim 8 miliarde de lei şi se vor califica companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro, anunță news.ro.

Florin Cîţu a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că această Ordonanţă ar putea fi aprobată în următoarea şedinţă de Guvern.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

“Astăzi vom prezenta în primă citire schema, memorandumul în şedinţă de Guvern şi la şedinţa următoare va trebui să o şi aprobăm. Un plafon maxim de 8 miliarde lei în această schemă, se vor califica companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro şi sistemul va fi de garantare până la 80 la sută din credite, tot pe o perioadă de şase ani, dar cu subvenţia dobânzii nu mai mult de 50 la sută”, a anunţat Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, a fost notificată Comisia Europeană, prin Consiliul Concurenţei.

”Detaliile schemei le vom negocia, le vom face exact cu Comisia Europeană aşa cum am făcut şi la IMM Invest”, a explicat ministrul Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.