Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu anunță publicarea normelor pentru ajutorul de stat dat IMM-urilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Capital de lucru garantat 90% și dobânzi subvenționate de sută la sută de stat, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern, în care au fost publicate normele metodologice pentru programul de finanțare a companiilor mici și mijlocii, anunță MEDIAFAX.

OUG privind ajutorul de stat prin programul de finanțare al companiilor mici și mijlocii a fost publicat săptămâna trecută, iar luni au fost aprobate normele metodoligice.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

„Intrăm în linie dreaptă. Au apărut câteva modificări: pentru capital de lucru se poate ajunge acum până la 5 milioane de lei. Capitalul de lucru este garantat 90%. Pentru investiții se poate ajunge până la 10 milioane de lei. Companiile pot să aplice și pentru capital de lucru și pentru capital de investiții. Dobânzile sunt subvenționate 100% de statul român și aici cerem sistemului financiar bancar să răspundă cu celeritate”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Acesta a precizat că cele două măsuri, amânarea ratelor până la 9 luni și produsul pentru IMM-uri înseamnă eforturi și costuri pentru sistemul financiar-bancar.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

„Așa cum am spus de fiecare dată, este un moment în care trebuie să fim solidari și să suportăm costul acestei situații împreună”, a mai spus Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.