Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu avertizează: România urmează traseul Greciei! Este un populism exacerbat

gov.ro
Florin Cîțu

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că o creștere a pensiilor cu 40%, așa cum a fost votată în Parlament, va conduce România spre un scenariu similar cu cel al Greciei, țară care s-a aflat, practic, în faliment.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 129: PANARAMELOR!

”Riscul pentru România este foarte mare. Înseamnă o aruncare a României în criză. Mi se pare că cei de la PSD, din disperare, folosesc acest instrument - Parlamentul - și îi amăgesc pe oameni. Orice în plus ne va costa foarte mult.

Este scenariul Greciei spre care ne îndreptăm dacă acceptăm această majorare. În criză economică, Guvernul a reușit să crească pensiile, ceea ce PSD nu a făcut într-o perioadă în care nu era criză. E un populism exacerbat.

În momentul în care trece această lege există riscul să avem o depreciere a monedei naționale. Deprecierea monedei naţionale a început în momentul în care au anunţat moţiunea de cenzură şi au anunţat că vor să revină asupra rectificării bugetare. Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie. Eu atunci i-aş cere lui Ciolacu şi găştii lui să îşi asume deprecierea monedei naţionale. Dacă cursul ar merge mai sus de 5 lei, eu spun că trebuie să vină şi să-şi dea demisia, pentru că sunt direct responsabili pentru ceea ce se întâmplă în perioada următoare. Noi nu vom permite aşa ceva şi vom lua toate măsurile să evităm să ajungem acolo”, a declarat Florin Cîțu la Realitatea PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.