Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: 'Bufferul Guvernului, stocul guvernamental de rezervă în valută, este mai mare acum decât era când am venit la Finanțe'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Bufferul Guvernului, stocul guvernamental de rezervă în valută, este de câteva miliarde de euro, a precizat luni, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă. El nu a vrut să spună exact cât are Guvernul în rezervă valutară, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

"Bufferul de la Finanțe este la un nivel optim. Sunt miliarde de euro, este mai mare decât era când am venit eu aici, acum o lună de zile", a declarat Florin Cîțu.

România are o rezervă suficientă pentru a face față oricăror presiuni asupra finanțării sau asupra cursului de schimb, a declarat săptămâna trecută, la Bruxelles, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, într-un interviu acordat Bloomberg.

Totodată, ministrul Finanțelor a mai precizat luni că tranzacția Banca Românească-Exim Bank este sub evaluarea sa în prezent și că ea ar putea fi finalizată după sărbători.

Citește și: Liderul PSD,despre eliminarea pensiilor speciale: Ori e desființatare la toata lumea, ori nu

"Tranzacția Banca Românească-Exim Bank este sub evaluarea mea în acest moment. Și o să dau… Consiliul Concurenței mi se pare că a dat aviz, BNR nu a dat încă aviz, dar este sub evaluarea mea", a precizat Cîțu.

În ceea ce privește programul emisiunilor de titluri suverane pentru populație, el a spus că dorește ca programul să fie "mai flexibil" în 2020 și că nu are în vedere la acest moment facilitarea tranzacționării pe bursă a titlurilor de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.