Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu este meserie: Standard & Poor's şi Moody's au reconfirmat ratingul României. Perspectiva este stabilă

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu

Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda naţională la BBB minus/A-3, potrivit unui comunicat publicat de agenţie.

Perspectiva ratingului este stabilă.

În luna aprilie a acestui an S&P a îmbunătăţit de la negativ la stabil perspectiva de rating a României.

Şi agenţia de rating Moody's a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă, informează Ministerul Finanţelor.

Reconfirmarea ratingului României reprezintă o dovadă a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea Guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR, a afirmat ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, după ce agenţiile de evaluare financiară Moody's şi Standard&Poor's au anunţat reconfirmarea calificativelor.

"Anunţurile celor două agenţii de rating reprezintă un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscală, în atingerea ţintelor asumate şi în implementarea măsurilor de reformă şi investiţii la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare şi Rezilienţă. Totodată, reconfirmarea ratingului României reprezintă o dovadă a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea Guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR", a declarat ministrul Finanţelor, într-un comunicat transmis vineri noapte AGERPRES.

Agenţia de rating Moody's a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă.

Potrivit Ministerului Finanţelor, cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody's sunt perspectivele solide de creştere economică bazate pe sectorul privat dinamic şi pe utilizarea fondurilor NGEU şi aşteptările ca procedura de deficit excesiv să acţioneze ca o ancoră-cheie a strategiei de consolidare fiscală consistentă şi susţinută în următorii trei ani.

Tot vineri, agenţia Standard&Poor's a decis să reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă.

Potrivit agenţiei de rating, riscurile generate de deficitele gemene încă ridicate sunt atenuate de perspectivele implementării programului de reformă ancorat în Planul de Redresare şi Rezilienţă recent aprobat, precum şi de perspectivele unei creşteri economice puternice.

Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei de îmbunătăţire a poziţiei fiscale a României în următorii ani, subliniază MF.

România beneficiază de un rating favorabil investiţiilor din partea agenţiilor internaţionale de evaluare financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.