Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu le cere partidelor să nu confiște electoral protestele anti-restricții: 'Cel mai toxic lucru pe care l-am văzut este populismul' / VIDEO

Inquam Photos/ George Călin
proteste violente jandarmi politie

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că nu are nimic împotriva protestatarilor, iar manifestările de stradă fac parte dintr-o democrație consolidată. Le cere, în schimb, să respecte legea. Acesta a mai spus că este foarte toxic populismul politicienilor pe care l-a văzut în această perioadă.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

„Știți bine că sunt liberal convins și dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferită de a mea este un drept pe care îl au toți cetățenii României. Un singur lucru cer: toți să respectăm legea. Putem să protestăm, pot să protesteze împotriva mea, împotriva a ceea ce fac, dar să respectăm legea. Atât! În rest, protestele fac parte dintr-o democrație consolidată”, a spus premierul.

Acesta a mai spus că este foarte toxic populismul politicienilor pe care l-a văzut în această perioadă.

„Spun de foarte mult timp – nimeni nu este mai presus de lege. Eu înţeleg dreptul de a avea o opinie diferită, dar cu respectarea legii şi autorităţile sunt acolo pentru a aplica legea de fiecare dată şi asta voi susţine în continuare. Aici aş vrea să fac şi un comentariu pentru că mă refer la mai multe lucruri din aceste proteste. Cel mai toxic lucru pe care l-am văzut în această perioadă reprezintă populismul politicienilor. Politicienii, din păcate, unii, de fapt din toate partidele – nu este momentul să căutăm capital electoral astăzi. Trecem printr-o situaţie dificilă, iar aceste mesaje care de multe ori incită la ură şi la violenţă nu îşi au sensul astăzi. Deci politicienii, avem campanie în 2024, pot să mai aştepte până atunci”, a completat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.