Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Florin Cîțu respinge 'scenariile apocaliptice': Nu reducem venituri și pensii. Nu poți să faci investiții fără reformă

Facebook
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, la prezentarea Planului Național de Relansare și Reziliență:

  • „In ultimele cateva luni de cand a aparut acest plan am tot fost acuzat ca nu vreau sa-l prezint in Parlament. Azi sunt aicii. De fiecare data ca parlamentar liberal am tinut sa vin si sa prezint in fata romanilor cand am fost invitat procedural. Tin foarte mult la transparenta.
  • PNRR pe scurt, ce inseamna? Am vazut foarte multe interpretari eronate. Unele din ele, intretinute artificial, cu intentie, dar trebuie sa stie toti romanii ca este un program diferit de ce am avut pana acum din fonduri europene. Pe langa investitii targetate, acest plan vine si cu o parte de reforma. Asta e partea diferita de ce am avut pana acum. O parte de reforma pe care fiecare guvern si-o asuma transparent. Nu poti sa faci reforma fara investitii si investitii fara reforma, chiar daca nu era acest plan.
  • Sunt reforme care au fost amanate 30 de ani si pe care trebuie sa le facem. Le facem nu pentru ca ne cere cineva, ci pentru ca Romania sa treaca la urmatorul capitol de dezvoltare. Aceste reforme garanteaza ca investitiile pe care le facem nu sunt doar pe hartie, ci vor aduce bunastare tuturor cetatenilor Romaniei. Va asigur dragi colegi din opozitie ca nu este un program politic. Acest PNRR garanteaza ca vom avea o guvernare pe principii liberale cel putin 8 ani de zile de aici inainte. Vor fi investitii care se vor vedea in buzunarele tuturor romanilor.
  • Romania va continua sa corecteze greselile din recut, va reforma companiile de stat, va elimina risipa banului public si vom corela performanta cu veniturile in sectorul public.
  • Acest plan nu inseamna reducerea veniturilor, nu inseamna reducerea pensiilor, nu inseamna alte scenarii apocaliptice. Din contra, reforma inseamna un mod de a administra eficient banii pe care ii avem acum si sa platim pensii si salarii mai mari pana in 2030 fara sa destabilizezi Romania. Asta insemna reforma, sa faci mai mult cu aceeasi bani”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.