Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu se dezlănțuie: 'E oficial! PSD a omorât cota unică și a introdus impozitul progresiv pe proprietate'

Mediafax
Florin-Citu

Fostul premier liberal Florin Cîțu se opune, marți, pachetului de măsuri fiscal-bugetare promovat de Guvernul PNL-PSD condus de Marcel Ciolacu.

„Bine ați venit în Republica Socialistă România. E oficial! PSD a omorât "cota unică" și a introdus impozitul progresiv pe proprietate”, a reacționat Cîțu pe Facebook, după ce Guvernul a pus în dezbatere publică proiectul cu măsurile pe care intenționează să le introducă.

„Ciolacu, că orice socialist, îi PEDEPSEȘTE pe cei care au succes. Companii și persoane fizice. Ai o companie care angajează mii de oameni și investești să crească dar nu ai făcut CÂT profit a vrut statul, atunci plătești impozit minim (dacă faci profit prea mare, socialiștii spun că este profit nesimțit). Ai avut succes și ți-ai construit o casă mare sau ai cumpărat mașină care consumă mai puțin dar este mai scumpă, atunci statul te suprataxeaza”, a adăugat fostul premier.

Actualmente senator PNL, Cîțu mai spune că „socialismul este reintrodus în România de Ciolacu cu un ministru de finanțe liberal” și că „asta este cel mai trist”.

„Companiile au acum cel puțin 3 regimuri diferite de impozitare în România. Cota unică dispare pentru companii”, a adăugat Cîțu. „Apare impozitul progresiv pe proprietate. Impozit mai mare pentru proprietăți cu valoare mai mare. Are sens să-i mai întrebăm pe cei care au distrus România cum au ales ei pragul care desparte cele două regimuri de impozitare?”, a mai scris el.

Cîțu și-a încheiat postarea cu un apel către colegii săi de partid: „PNL, trezește-te!”.

Măsurile din proiectul guvernamental:

Cutremur în sectorul imobiliar: se schimbă complet definiția locuinței și se plătește TVA diferențiat

Bubuie prețul la țigări și alcool: Guvernul crește acciza. Din 2025 va fi și mai rău]

Guvernul a început Operațiunea Descentralizarea: zeci de instituții din România vor dispărea

Marcel Ciolacu provoacă cutremur în Sistem: șefii și șefuleții din sistemul bugetar sunt executați. Dispar 200.000 de posturi

- Guvernul instituie impozit pe microintreprinderi: toți patronii de mici afaceri sunt vizați

Guvernul crește valoarea voucherelor de vacanță, dar le și impozitează: acești bugetari nu le vor mai primi

- Guvernul crește cota de TVA de la 5% la 9%: lista produselor și serviciilor care se vor scumpi

Armagedon fiscal

Florin Cîțu a numit măsurile fiscale pregătite de Guvern, luni, la RFI, ca fiind „un Armagedon fiscal”.

„Am mai văzut alte interpretări, măcel fiscal. Nu am văzut nici o interpretare pozitivă până acum și este normal ca oamenii să fie speriați și să se întrebe ce se întâmplă, pentru că să crești taxe, după ce ai promis că nu crești taxe, deranjează și chiar are efecte negative în economie. Ceea ce am văzut până acum arată o continuare a politicii lui Liviu Dragnea (...). Mi se pare foarte ciudat ce se întâmplă, mi se pare ciudat că nu ne opunem mai vehement și că PNL nu spune că nu are cum să accepte aceste măsuri”.

Fostul premier consideră că ”cel mai bun scenariu pentru România astăzi este ca această guvernare să plece, să revină o guvernare de dreapta”.

„Poate să fie PNL cu USR și cu Forța Dreptei, poate să fie Guvern minoritar PNL. Ideea este că trebuie să vină oameni care să facă aceste reforme, care să-și asume aceste reforme și să nu fie interesați că dacă fac o reformă, nu vor fi pe liste și nu vor câștiga un loc pe liste în 2024 (...). În primul rând, trebuie să plece acasă cei care au distrus România în ultimii doi ani de zile. E clar că această coaliție face mai rău românilor decât a făcut Liviu Dragnea cu PSD în 2017-2019”, a apreciat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.