Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, reacție la prognoza Fitch: 'Înrăutățirea perspectivei este un avertisment clar dat de agenție populiștilor din Parlament'

captura Facebook
Florin Citu

Fitch confirmă ceea ce am spus, susține ministrul Finanțelor Florin Cîțu, după ce agenția a prognozat că deficitul guvernamental al României se va agrava până la 8% din PIB în 2020, ca urmare a unei aşteptate scăderi a veniturilor în contextul pandemiei de COVID-19, urmând ca în 2021 să se reducă la 4,2% din PIB pe fondul revenirii activităţii economice. „Înrăutățirea perspectivei este un avertisment clar dat de agenția de rating populiștilor din Parlament”, mai spune Cîțu.

STS intervine în scandalul creditelor pentru IMM-uri: 'Sunt în derulare activităţile tehnice de preluare a site-ului'

„Agenția de rating Fitch A PĂSTRAT rating-ul României dar a scăzut perspectiva.

În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală PĂSTRAREA rating-ului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern.

Înrăutățirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenția de rating populiștilor din Parlament.

În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare.

De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de TOATE partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile și CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt intitiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi SANCȚIONEAZĂ pe acești populiști cinici din Parlamentul României.

Asa cum am spus, am grija ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat sa se faca LA TIMP. Sunt în fiecare zi în discuție cu actorii de pe piețele financiare pentru a mă asigura că finanțăm deficitul bugetar la cele mai bune costuri în contextul economic actual. Orice creștere nefundamentata a deficitului bugetar poate pune în pericol acest ehilibru.

În același timp agenția de rating confirmă și scenariul de revenire al economiei în "V"”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.