Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu s-a întâlnit cu președintele Consiliului European! Ce au discutat cei doi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul vizitei pe care o efectuează la instituţiile europene.

”Cei doi oficiali au avut discuţii privind dosarele majore la nivelul Uniunii Europene, cu accent pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, eforturile de relansare economică la nivel european şi agenda externă a Uniuni”, a transmis, vineri, Guvrnul, îtr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului Florin Cîţu a prezentat priorităţile Guvernului României şi a exprimat angajamentul ţării noastre de a sprijini în continuare eforturile de consolidare a coeziunii şi convergenţei la nivelul Uniunii.

”Preşedintele Charles Michel a exprimat aprecierea pentru conduita profund pro-europeană a ţării noastre şi pentru excelenta cooperare cu România în cadrul Consiliului European. Cei doi înalţi oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării eforturilor pentru o acţiune coordonată la nivel european ca răspuns la efectele pandemiei de COVID-19”, a mai transmis Executivul.

'Bestia Estului' se dezlănțuie peste România! Avertismentul meteorologilor: minimele coboară sub - 20 grade

Potrivit sursei citate, prim-ministrul Florin Cîţu a subliniat importanţa pe care România o acordă asigurării unui proces de vaccinare continuu, fără sincope, şi a arătat că este esenţial ca acţiunea Uniunii să asigure, pe de o parte, aprovizionarea cu vaccinuri, iar, pe de altă parte, să garanteze implementarea măsurilor necesare relansării economice, bunei funcţionări a pieţei unice, a fluxului de bunuri şi servicii esenţiale şi a liberei circulaţii a persoanelor.

”Prim-ministrul României a reliefat, totodată, necesitatea transmiterii unui mesaj de solidaritate, mai ales faţă de partenerii cei mai apropiaţi ai Uniunii Europene, precum ţările din Balcanii de Vest şi Parteneriatul Estic, prin sprijinirea campaniilor de vaccinare şi donarea de doze de vaccin, evocând, în context, angajamentul asumat de România de a dona 200.000 de doze către Republica Moldova. Preşedintele Charles Michel a fost de acord pe deplin cu această abordare şi a exprimat susţinerea pentru dezvoltarea unui mecanism eficient în acest sens”, a mai prcizat Guvernul.

În contextul discuţiilor privind operaţionalizarea bugetului european şi a instrumentelor de redresare economică, ”prim-ministrul Florin Cîţu a exprimat aprecierea faţă de rolul deosebit pe care preşedintele Consiliului European l-a avut în obţinerea acordului la nivel european pe acest subiect în iulie 2020”.

Totodată, premierul român a evocat eforturile României pentru finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Cei doi înalţi oficiali au discutat şi despre implementarea Pactului Ecologic European, premierul român subliniind susţinerea României pentru obiectivele stabilite la nivelul UE, în acelaşi timp cu ajustarea procesului de implementare în funcţie de specificul fiecărei ţări, în cazul României fiind necesară o tranziţie corectă şi sustenabilă de la folosirea cărbunelui la cea a gazului natural şi apoi la hidrogen, cu susţinerea adecvată a costurilor sociale implicate. De asemenea, premierul român a pledat pentru finalizarea MCV, în urma îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene, pentru care Guvernul pe care îl conduce este pe deplin angajat, respectiv pentru aderarea României la spaţiul Schengen, având în vedere că ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile. Preşedintele Charles Michel a exprimat susţinerea pentru eforturile României pe cele două dosare”, a mai transmis Guvernul.

Întrevederea a facilitat şi o discuţie privind o serie de aspecte de pe agenda externă a Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.