Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu și-a pierdut principala calitate. Omul nou este la fel de murdar!

citu boc

Nu putem trece cu vedere momentul în care Florin Cîțu sfidează o țară întreagă punându-și pozele făcute în 2016 în Statele Unite (New York) pe rețelele de socializare alături de melodia „Can’t stop me now” (Nu mă puteți opri acum). În contextul în care o țară întreagă este șocată de faptul că prim-ministrul ei a ascuns un dosar penal în care a fost implicat, actorul principal din acest scandal sfidează arogant opinia publică.

VEZI AICI DOSARUL INTEGRAL AL LUI FLORIN CÎȚU DIN SUA

Florin Cîțu ne-a obișnuit cu atitudinea sfidătoare și arogantă. Dar acest lucru se întâmpla în relația sa cu colegii de partid pe care îi invita călduros să îl voteze președintele PNL. Iar pe cei pe care nu reușea să îi convingă cu „șarmul său de vedetă rock” îi amenința cu dosare penale. Dar aceasta este o altă discuție. Ce se întâmplă astăzi este mai grav decât ne putem închipui.

Florin Cîțu promovează intens în campania internă ideea de om nou în politică. Încercarea de a crea un avantaj în fața vechiului sistem se bazează pe rezultatele favorabile obținute de USR și Plus care au mizat pe fețe noi fără probleme legale. Cîțu a fost ridicat de către Iohannis, Gorghiu, Boc and co. pe piedestalul omului nou, curat, imaculat. Iar cetățenii de bună credință au avut încredere. Până când acel piedestal s-a spart brusc, iar Florin Cîțu a căzut tocmai în oala politicienilor vechi cu probleme penale.

Recunoașterea faptei nu îi absolvă tăinuirea ei timp de zeci de ani. Prim-ministrul României se află într-o situație complet stânjenitoare din punct de vede instituțional. Opoziția speculează imediat acest moment și pune toate tunurile pe Florin Cîțu. Presa, din lipsă de subiecte, din cauza perioadei de vară în care toată lumea este în concediu, rostogolește în bulcă acest episod. Legitimitatea funcției este afectată, iar prim-ministrul României devine o simplă formă fără fond. Dar se pare că Florin Cîțu, însuși prim-ministrul, nu conștientizează gravitatea situației, sfidând pe toată lumea cu tot felul de răspunsuri penibile.

În tot acest scandal, Florin Cîțu nu este singurul care are de suferit. Trage alături involuntar toată coaliția de guvernare care a girat numirea sa în funcție. Mai mult îl trage și pe președintele Klaus Iohannis care a insistat virulent ca el să fie în fruntea palatului Victoria. Credibilitatea tuturor acestor actori politici scade de la o zi la alta.

În contextul alegerilor interne din PNL, se încearcă aruncarea vinei în tabăra Orban, pentru că ei ar fi scos din joben această informație pentru a-l decredibiliza pe Florin Cîțu în lupta pentru șefia partidului. Dacă mă întrebați pe mine, problema nu este cine răspunde pentru faptul că prim-ministrul are un dosar penal, ci cum a ajuns prim-ministru un om cu dosar penal. Crearea acestei diversiuni prin care se încearcă încă odată scoaterea lui Orban ca țap ispășitor nu stă în picioare. Iar oamenii au înțeles foarte repede acest lucru și și-au mutat atenția spre noi soluții.

Unde se va ajunge? Pică guvernul Cîțu? Revine generalul Ciucă? Va apărea în cursa internă din PNL un al treilea candidat? Sunt întrebări legitime care circulă astăzi în spațiul public pentru că șocul de a avea în fruntea țării un „penal” promovat de echipa „fără penali” este foarte mare.

Cel mai mult și cel mai mult are de suferit Partidul Național Liberal. Măcinat deja de o guvernare greoaie pe vremuri de pandemie și de lupta internă pentru putere, PNL primește această veste direct în creștetul capului. Credibilitatea partidului scade vertiginos de la o zi la alta mai ales că Florin Cîțu începea să fie dat drept viitorul președinte al PNL. Astfel, a revenit în forță cunoscutul slogan „PNL și PSD aceeași mizerie”. Ce vor face liberalii? Vor merge în continuare pe mâna lui Florin Cîțu? Riscă oare o cădere în gol pe care nu o vor putea recupera în timp util pentru câștigarea alegerilor din 2024? Cu atitudinea asta și cu noul dosar, Florin Cîțu are toate șansele să ducă PNL la un scor istoric, în jos.

Este un moment de cotitură în PNL. Ce vor face Gorghiu, Boc și ceilalți din „echipa câștigătoare”? Vor merge în continuare pe mâna unui personaj controversat care tocmai și-a pierdut principalul atu în fața noului tip de electorat și anume acela de om nou în politică, nepătat, exemplu pentru întreaga societate sau se vor replia într-o altă barcă?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.