Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu vede altfel cel mai mic buget al Educației din istoria recentă: 'A crescut cu un miliard'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Florin Cîțu a declarat că este falsă informația potrivit căreia a fost tăiat din bugetul pentru Educație. Ministrul de Finanțe a precizat că suma alocată pentru 2020 este cu un miliard de lei mai mare, comparativ cu anul în curs.

"Voi urmări lunar la fiecare minister care va fi execuţia, în funcţie de execuţia bugetară vom vedea şi rectificarea bugetară. Şi că tot suntem la bani, am văzut că există în spaţiul public o informaţie despre Ministerul Educaţiei, ştire falsă, că şi acolo ar fi fost tăiat bugetul. La Ministerul Educaţiei, bugetul este cu un miliard mai mare. Şi cel cu cercetarea, pentru că ştiţi că Ministerul Educaţiei este împreună cu cercetarea, şi acel buget creşte. Nu există, la educaţie şi sănătate nu sunt bugete mai mici", a afirmat Florin Cîţu, marți, la Digi 24.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

Ministrul Educației Monica Anisie a afirmat, marți, că instituția a primit mai puțini bani pentru investiții de la buget, dar că lucrurile trebuie privite integrat și că prioritățile sale rămân în aceste condiții cele pe care și le-a asumat încă de la începutul mandatului.

Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2020 este de 32,8 miliarde de lei, mai mare cu 2,5% față de execuția din 2019 (29,4 miliarde de lei).

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp` .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.