Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, avertisment DUR la reuniunea de la care a absentat Liviu Dragnea - Amenințări grave în cadrul UE

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Florin Iordache a declarat, marți, că UE trece printr-o perioadă marcată de numeroase provocări printre care migrația, dificultățile generate de ieșirea Marii Britanii din UE, dar și de noile evoluții în materie de securitate. Deputatul PSD a respins ideea funcționării Europei în mai multe viteze, scrie Mediafax.

„Eforturile noastre din această perioadă de pregătire a preluării președinției Consiliului UE vor demonstra că România este un partener credibil și dedicat, un partener în măsură să susțină consilidarea proiectului european, dar și a politicilor cu tradiție cu impact pentru viața de zi cu zi a cetățenilor. (...) Acest concept al coeziunii va fi definitoriu pentru perioada în care România va deține președinția Consiliului UE. Coeziunea este una din valorile fundamentale ale UE și am convingerea că viitorul UE va fi clădit pe temelia solidă a acestui concep”, a declarat Florin Iordache, la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”.

Depuatatul PSD a adăugat că UE se confruntă cu mai multe provocări precum „noile evoluții în materie de securitate”

„De aceea, am spus-o și o repet că UE nu poate și nu trebuie să avanseze pe două sau mai multe viteze. (..) Uniunea parcurge o perioadă marcată de numeroase provocări: migrație, (...) dificultățile generate de Brexit, noile evoluții în materie de securitate, schimbări climatice, evoluțiile tehnologice”, a completat social-democratul.

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, la Parlament, că respinge ferm ideea unei noi Europe cu mai multe viteze, o Uniune Europeană "în care unii să fie mai importanți ca ceilalți".

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

La conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”, care a avut loc marți la Palatul Parlamentului, au mai participat premierul Viorica Dăncilă, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, comisarul europeană Corina Crețu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.