Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, REACȚIE INCENDIARĂ la criticile lui Frans Timmermans

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Președintele Comisiei speciale pentru Legile Justiției, Florin Iordache, a declarat, pentru MEDIAFAX, că modificarea actelor normative nu afectează în niciun fel lupta anticorupție, așa cum a afirmat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"Nu afectează în niciun caz. Sunt niște legi (modificarea legilor justiției – n.r.) foarte bune. Păi dacă nu invocă un singur articol. Deci legile justiției nu fac decât să asigure o mai mare independență a judecătorilor și procurorilor. Faptul că în aceste modificări nu poate să îmi invoce nimeni un articol, despre ce vorbim? Trebuie să îmi invoce un articol și vorbim punctual. Dar dacă nu am un articol, atunci despre ce vorbim?", a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, marți pentru MEDIAFAX.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situația din România, modificarea legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

"Mulţi români sunt îngrijoraţi că modificările propuse pentru aceste legi ar putea submina eforturile îndelungate în combaterea corupţiei şi în asigurarea independenţei justiţiei, iar Comisia Europeană împărtăşeşte foarte mult aceste preocupări", a afirmat Timmermans, observând că amendamentele propuse la legile justiţiei au fost contestate de multe ori, atrăgând critici atât de la instituţii din România, cât şi din străinătate.

Legile justiţiei "sunt cruciale pentru capacitatea procurorilor de a investiga şi pentru ca judecătorii să poată lua decizii în dosarele de corupţie la nivel înalt", a subliniat prim-vicepreşedintele CE.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea - Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

"Pentru a putea evalua în totalitate impactul reformelor din domeniul justiţiei, cerem clarificari suplimentare despre modul în care elementele specifice ale acestor legi ar trebui interpretate", a subliniat Timmermans.

În concluzie, independenţa justiţiei şi capacitatea acesteia de a combate corupţia sunt elemente esenţiale în evaluarea României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.