Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache: 'Am hotărât să înfiinţăm o comisie interministerială'

inquamphotos.com / Octav Ganea
florin iordache

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, luni, că în cadrul discuţiilor avute cu şefii instituţiilor din subordinea MJ - printre care procurorul general, Augustin Lazăr, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu - s-a decis înfiinţarea unei comisii interministeriale care să se ocupe de proiecte de lege şi modificări legislative.

El a precizat că printre teme abordate s-au aflat construcţia bugetului pe 2017 pentru instituţiile din subordinea Ministerului Justiţiei, proiecte şi modificări legislative. "S-a constatat şi au constatat şi dumnealor că în activitatea curentă foarte multe legi sunt controversate, au prevederi diferite în legi diferite. Am hotărât să înfiinţăm o comise interministerială - cu reprezentanţi ai Parchetul General, ai CSM, ai Ministerului de Justiţie şi ai Înaltei Curţi, cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, ai mediului academic -, astfel încât (...) orice cetăţean în momentul în care citeşte o lege să ştie, în primul rând, cum să o aplice. (...) Există prevederi care sunt neconforme şi contradictorii. Într-o perioadă cât mai scurtă să modificăm aceste lucruri", a spus Florin Iordache, anunţă Agerpres.

De asemenea, legile justiţiei adoptate de vechiul CSM au fost un subiect, a adăugat Iordache. "Am discutat de legile justiţiei care au fost adoptate de vechiul CSM, iar acum una dintre problemele pe care le-a ridicat (...) noul CSM a fost acelea că mai trebuie o consultare şi că nu corespund cerinţelor actuale. Discutăm de (...) Codul penal, Codul de procedură penală ce au dispoziţii care nu au fost puse în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. Acestea sunt câteva legi foarte importante, pe care eu cred că în perioada următoare trebuie să ne aplecăm şi să le modificăm", a mai arătat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.