Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache anunță încă TREI proiecte de lege: Veste pentru judecători și procurori, dar și pentru cei din Opoziție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Comisia parlamentară pentru Legile Justiţiei va mai elabora încă trei proiecte de lege - unul privind modificări la Codul penal, unul pentru modificări la Codul de procedură penală şi al treilea cu modificări la Codul de procedură civilă, a anunţat joi preşedintele comisiei, Florin Iordache.

"Pe perioada vacanţei parlamentare, puteţi să depuneţi amendamente atât pe Directivă (Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie - n.r.), cât şi pe coduri, dar şi pe Directiva care vizează deciziile CEDO, pentru că am început la Codul de procedură penală şi deciziile CEDO. Să stabilim un termen limită, să zicem 15 - 18 ianuarie, pentru ca toată lumea să poată depune amendamente la toate aceste legi, fie că discutăm de Cod penal, fie că discutăm de Codul de procedură penală. De comun acord, să hotărâm în ultima săptămână (din luna ianuarie - n.r.), atunci când lucrăm în comisie, cele cinci zile, să avem un tabel centralizator pe Codul penal, un tabel centralizator la Codul de procedură penală şi un tabel centralizator la Codul de procedură civilă", le-a spus Iordache colegilor săi din Comisia pentru Legile Justiţiei.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

El a adăugat că amendamentele care vor fi depuse de asociaţiile profesionale vor fi însuşite de partide, de grupuri parlamentare sau de parlamentari, scrie agerpres.ro.

"Discutăm aplicat, prin vot tranşăm toate cele trei legi. Primă Cameră sesizată va fi Senatul, vom depune trei proiecte, pentru că, practic, discutăm de trei domenii diferite, intră în dezbatere la Senat şi apoi la Camera Deputaţilor, Cameră decizională", a explicat Iordache.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.