Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, anunț CRUCIAL despre legile răspunderii magistraților și amnistiei și grațierii

inquamphotos.com / Octav Ganea
florin iordache

Ministrul Justiției Florin Iordache a declarat, marți, la sediul CSM, că este necesar să se accelereze legile justiției, care prevăd și răspunderea magistraților.

„Și astăzi, și ieri am avut protestatari la minister, oameni care solicită o astfel de lege (c.n. legea răspunderii magistraților). De aceea am și venit mai devreme. Din punctul meu de vedere, trebuie să accelerăm legile justiției, care sunt acum în dezbatere la CSM, iar în legile justiției se prevede foarte clar răspunderea magistraților. În momentul în care sistemul, mă refer la asociațiile profesionale și în final CSM, vor susține aceste legi cu acelea vom intra în Guvern și apoi în Parlament, astfel încât toți cei interesați să poată avea un punct de vedere”, a declarat Florin Iordache, la sediul CSM.

Parlamentul European îşi alege noul preşedinte. Cine îl va înlocui pe Martin Schulz - VIDEO

Chestionat când va fi adoptată o lege a amnistiei și grațierii, Florin Iordache a declarat că va avea marţi o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la această lege.

„Am avut discuţii şi cu reprezentanţii penitenciarelor şi cu asociaţiile profesionale. Nu trebuie să negăm faptul că, în acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor este foarte mare, în jur de 150%. Aceşti oameni, dacă au greşit, să îşi ispăşească pedeapsa, dar încercăm să creăm nişte condiţii umane. În acelaşi timp, trebuie să spunem un lucru foarte clar, că avem convenţii internaţionale, avem din partea CEDO chiar sub sancțiunea plății multor milioane de euro datorită condițiilor care există în penitenciare. Dacă pornim construcția unui penitenciar pentru 600 de locuri, timpul minim de execuție este de 5 ani de zile. Deci iată că până în 2021 gradul acesta de încărcare nu poate fi diminuat. Deci, trebuie să luăm o decizie la nivelul Guvernului. La plecarea de la CSM mă voi întâlni cu prim ministrul și în funcție de decizia pe care o vom lua la nivelul Guvernului vă voi informa. (...) Amnistie, din punctul meu de vedere, nu trebuie luată în vedere, dar grațierea este susținută de asociațiile profesionale, pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemență. (...) După ce vom lua decizia la nivel de Guvern, vă informez”, a mai spus Florin Iordache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.