Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache anunţă URGENŢA din spatele votului pentru modificarea Codului de procedură penală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache in parlament

Preşedintele Comisiei pentru legile Justiţiei, deputatul social-democrat Florin Iordache, a declarat, luni, în plenul Camerei, că PSD doreşte prin iniţiativa de modificare a Codului de procedură penală să pună capăt abuzurilor şi a îndemnat parlamentarii din Opoziţie să ignore "ordinul de partid" şi să aducă România în "normalitate".

Citeşte şi: Protest INEDIT la Parlament! Robert Turcescu a întins pe jos 300 de foi privind modificarea Codului de procedură penală

"Am foarte multe elemente care susţin adoptarea acestei iniţiative (...), vă rog să le votaţi cu mintea dvs. pentru că noi chiar ne-am dorit să punem capăt abuzurilor. Prezumţiile pe care de-a lungul timpului le-am tot invocat cu prezumţia de nevinovăţie, prezentarea unor oameni cu cătuşe care de-a lungul timpului s-au dovedit nevinovaţi - la toate acestea vrem să punem capăt. La repartizarea aleatorie a dosarelor de asemenea dorim să implementăm şi la judecători, şi la procurori repartizarea aleatorie", a afirmat Iordache la dezbaterea modificărilor la Cpp.

El a explicat că nu este adevărat faptul că se distrug probe.

"În acelaşi timp, faptul că se spune în spaţiul public că anumite probe nu sunt luate în calcul este o mare minciună. În momentul în care ai un mandat şi găseşti o probă foarte bună, aceste probe se sigilează şi se vine cu un alt mandat şi se începe un nou dosar. Dar nu se poate să iei mandat pe pere şi tu găseşte mere şi alte chestiuni pe care în spaţiul public se spune că se şterg. Nu este adevărat", a susţinut Iordache.

Florin Iordache a mai spus că, în practică, se fac dosare numai pe nişte indicii, iar după trei ani acea persoană este achitată.

"Noi vrem prin acest proiect de lege să punem capăt abuzurilor. Ne-am săturat de abuzuri, ne-am săturat de justiţie făcută prin protocoale. Chiar vreau să vă rog să vă uitaţi la toate amendamentele pe care noi le-am făcut, sunt amendamente ascultând pe toată lumea. (...) Noi vrem să aducem România pe un drum normal. Ne-am săturat de abuzuri. (...) Fără îndoială, colegii din PSD vor susţine acest proiect de lege, vă rog şi pe dvs., înainte de a vota, să ignoraţi sarcina şi ordinul de partid şi să votaţi cum consideraţi dvs. şi trebuie să aducem o dată şi o dată normalitatea în România", a adăugat Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.