Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache nu vede cu ochi buni participarea lui Iohannis la ședințele de guvern: 'Este suspect'

inquam FOTO/Octav Ganea
Florin Iordache

Președinte Klaus Iohannis a declarat, marți, că va participa la ședințele de guvern, ca urmare a ”dorinței premierului de colaborare”. Deputatul PSD Florin Iordache a spus la Antena3 că este suspect că Iohannis „își dorește să fie colaborator, când doi ani de zile a fost cel care a blocat activitatea Guvernului”.

Andreea Cosma, pe scările PÎCCJ: În luna ianuarie, o să vin să depun un denunț pe numele unui judecător

„Este suspect că își dorește să fie colaborator, când doi ani de zile a fost cel care a blocat activitatea Guvernului. Să-i dea Dumnezeu gândul cel bun!”, a spus Florin Iordache, într-o intervenție la Antena3.

Iordache a mai spus că președintele nu are drept de veto în ședințele de Guvern, iar dacă nu se discută temele prevăzute de Constituție, premierul îl poate invita să iasă.

„Nu poate bloca activitatea Guvernului. Poate să își ia un carnețel și un pix și să înceapă să noteze, activitatea Guvernului nu o poate bloca. În același timp premeierul, dacă nu sunt probleme care vizează politică externe, ordine publică, apărare, premierul poate să spună „domnule președinte, ne vedem mai târziu, după ce termin ședința de Guvern”. Este și aceasta o opțiune a premierului. Președintele, dacă prezidează, discută de o ordine de zi care a fost avansată. Pe ordinea de zi, care e publică, dacă sunt chestiuni care îl vizează, participă, prezidează, dar dacă Guvernul decide că trebuie să meargă mai departe, nu are drept de veto. Poate să stea cu carnețelul să asculte ce spun miniștrii, acolo drept de dezbatere au miniștrii”, a mai declarat Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.