Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Iordache, prima reacţie după ce Dragnea i-a cerut să-l denunţe pe Iohannis pentru înaltă trădare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, duminică, după Consiliul Național al PSD, că motivele pentru care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis pentru înaltă trădare vor fi cuprinse în plângerea penală. Iodache a refuzat să spună când va fi depusă plângerea penală, transmite Mediafax.

„Motivele vor fi cuprinse în sesizare și când va fi gata vă vom anunța”, a declarat Florin Iordache fiind întrebat care sunt motivele pentru care social-democrații vor să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic antioxidant: Fructele care te păzesc de zeci de boli

Întrebat dacă va fi gata plângerea pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis până anul viitor, Florin Iordache a evitat să dea un răspuns.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, duminică, deputaților Mircea Drăghici și Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiției, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, act premergător suspendării din funcție a președintelui.

”Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naționale ale unei țări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache care este prieten la cataramă cu dl Iohannis și cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după anul nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea la ședința CN al PSD.

Potrivit Constituției, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.